Sudbine

Radovanova životna priča je kao holivudski film: Preživio udar voza, groma, a i struje od 10.000 volti, a PROSLAVIO GA KOFER

Ni Milica, ni Radovan nisu znali da će njihov slučajni susret na Sajmu knjiga biti jedna od najdirljivijih i najljepših priča iz Srbije u protekloj godini.

Radovan Toprek Rastušanin
FOTO: PRVATV/SCREENSHOT

Jer, Miličin snimak Radovana kako sjedi i zamišljeno gleda u halu beogradskog sajma dok se pored njega nalazi kofer pun njegovih knjiga, probudio je pravi lanac dobročinstva.

Milica Marinković (20) iz Kragujevca volontirala je na štandu Fakulteta društvenih nauka, čiji je i student. Vidjevši kako Radovan Toprek Rastušanin povučeno sjedi i gleda na halu, dok su njegove knjige stajale u koferu pored, nešto ju je vuklo da vidi šta se nalazi među koricama knjige pjesama “Živa istina je”.

Sve što je uslijedilo nakon toga, može da se pretoči u holivudski film. Jer, Radovan je postao mega popularan na društvenim mrežama, a Miličina priča je dovela do toga da rasproda više tiraža nego što je mogao i da sanja. Nedavno je održao i promociju u Doboju, gdje je jedna od gošći na promociji bila i Milica.

@milicaperutanka

Hajde da mu pomognemo🙏🏼 Knjiga zaista vredi, a još veću vrednost ima kada znate da ste nekome pomogli i ulepšali život🍀 Радован Топрек, тел: +387 (065) 781-493 #capcut #viral #foryoupage #fyp #balkan #srbija #pomoc #knjige #knjiga

♬ original sound – Perutanka 🌙

Preživio udare voza, groma i struje

U prilogu emisije “Exploziv”, Radovan je otvorio dušu, otkrivši šta ga je sve pratilo u životu od 1953. godine, kada je i rođen. A, sudeći po svemu što ga je snašlo, i o tom segmentu njegovog postojanja se može snimiti film.

Naime, Radovan je 1963. godine preživio udar groma, 1973. udar voza, a 1983. strujni udar od 10.000 volti.

Konačno, 2023. dogodilo se nešto lijepo i Raša je postao zvijezda društvene mreže TikTok i jedan od najpoznatijih živih pjesnika u Srbiji.

Kofer ga vinuo u zvijezde

A sve zahvaljujući koferu.

Taj kofer me je proslavio slučajno, a zadao mi je problema mnogo kada sam došao na sajma, bio je ispravan, a onda se polomila ručka, pa je pao, a to je sve zapazila ona (Milica)... (….) Ja sam znao da će moje knjige naći put, a ne tako brzo. Uvijek sam maštao o beogradskom sajmu, još od osnovne škole. Tako sam se lijepo osjećao na sajmu, gledao sam taj narod, tu ljepotu što je iznesena. – priča Radovan.

Radovan Rastušanin
FOTO: MILICAPERUTANKA/TIKTOK/SCREENSHOT

Kada je Miličin snimak postao viralan na društvenim mrežama, on još uvijek nije bio svjestan šta se dešava. Kako veli, telefon se usijao od zvanja.

– Pitala me kćerka jesam li gledao televiziju, internet. Rekoh, nisam, šta je u pitanju… Ja sam se malo odmarao od povratka iz Beograda, a onda su počeli da me zovu – priča on.

Dobrotvor iz Amerike kupio još 100 knjiga

Lanac lijepih dešavanja nastavio se dalje i to zahvaljujući čovjeku koji živi preko okeana, što je javnosti pred kamerama otkrila Milica. Naime, pored Fakulteta društvenih nauka, koji je otkupio 100 knjiga, pojavio se jedan čovjek iz Amerike koji je učinio isto.

Javio se gospodin Branislav iz Amerike koji je rekao da će meni poslati novac za 100 knjiga koje će otkupiti on lično i podijeliti na promociji – ispričala je ona srećna zbog Rašinog uspjeha.

Pročitajte još

A, Radovan ima sa kim da podijeli uspjeh i radost zbog svojih knjiga koje su konačno dobile zasluženu pažnju. Naime, sem supruge za koju kaže da je njegovo zlato i da je nikada ne bi mijenjao, on ima i dvije kćerke, kao i dva unuka.

Dobro se dobrim vraća

I dok se on rado pojavljuje na malim ekranima, supruga ističe kako joj je sve to stresno, ali da ga podržava. A, podrška Raši stiže i od njegovih prijatelja iz kolektiva osnovne škole gdje je do penzije radio.

Kako su rekli u razgovoru za RTV “Prva” i emisiju “Exkluziv”, kao nastavnik je davao sve od sebe za djecu, bilo da im predaje, bilo da ih vozi na takmičenja. Često i bez nadoknade u svojoj “Plavoj ptici”, kombiju koji je nekada vozio. Kao kolega uvijek je unosio vedrinu i dobro raspoloženje.

Ako na kraju sagledamo čitavu priču Radovana Topreka Rastušanina, danas penzionera i pjesnika, a nekada profesora geografije i istorije, možemo da zaključimo jedno – dobro se dobrim vraća. Možda ne odmah, ali kada se vrati, režiseri iz Holivuda se sklanjaju u stranu, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije