Hronika

"RADOVAO SE KAD JE DOBIO SINA" Beba se 43 dana borila za život nakon što ju je OTAC MONSTRUM TRESAO I ŠAMARAO

Dvoipomjesečni N.T. iz Vršca preminuo je u petak na Institutu za majku i dijete, mjesec i po dana nakon što ga je pretukao otac Mišel Tot (29).

"RADOVAO SE KAD JE DOBIO SINA" Beba se 43 dana borila za život nakon što ju je OTAC MONSTRUM TRESAO I ŠAMARAO
FOTO: MLADEN ŠURJANAC/RAS SRBIJA

Dijete je, kako je pokazala obdukcija, od batina zadobilo oštećenja važnih moždanih centara i uprkos naporima ljekara nije preživjelo.

Otac monstrum je u pritvoru od 25. juna, nakon što je majka Tamara M. (32), nevjenčana supruga Mišela Tota, sa muškom bebom došla na Institut. Ljekari su konstatovali da beba ima hematom na glavi i o toj povredi obavijestili policiju, pa je osumnjičeni otac odmah uhapšen i određen mu je pritvor zbog nasilja u porodici.

U istrazi je, prema nezvaničnim saznanjima Blica, utvrđeno da je otac tek rođenog sinčića tresao i udario mu nekoliko šamara i tako mu nanio povrede glave i mozga. Šta je prethodilo tom mučenju bebe, biće utvrđeno u daljoj istrazi.

Osumnjičeni Tot inače ranije nije prijjavljivan za nasilje u porodici.

43 dana se borio za život

Hrabri dječaćić se 43 dana borio, ali je nažalost 7. avgusta izgubio životnu bitku.

Stanari vršačke ulici gdje je mali N. tokom svog kratkog života provodio dane sa roditeljima, polubratom i bakom po majci, juče su bili ožalošćeni i šokirani saznanjem da je izgubio najvažniju bitku.

– Još krajem juna čuli smo da je N. u bolnici a da je otac uhapšen. Njegova baka Nada pričala je da je u komi. Majka dječačića Tamara kazala je da Mišelova majka stalno plače zbog bebe. Tračak nada ulilo nam je da će N. pregurati kada je Tamara rekla da je pomjerio mali prstić, poverovali smo se da je to dobar znak, da će se oporaviti. Jadničak, nije se dao. Bio je hrabar, borio se, ali nije uspio – kažu Vrščani.

Sve je dodatno uznemirilo to što je N. smrtonosne povrede zadao otac.

– Kada vidite tog muškarca, ni po čemu ne možete zaključiti da je nasilnik, neko ko je spreman da maltretira dijete. Tamara ima sinčića iz prethodne veze, a N. je bio njima prvo zajedničko dijete. Radio je, trudio se da im obezbjedi koliko-toliko normalan život. Koliko je samo bio radostan kada se N. rodio. Vikao je od sreće “dobio sam sina” – prisjećaju se naši sagovornici.

I nakon toga Mišel, Tamara i N. su im izgledali kao skladna porodica.

– Tamara bi stavila bebu u kolica, šetala ga i pričala “idemo da sačekamo tatu s posla” – dodaju Vrščani.

Šta se, međutim, dešavalo u četiri zida, niko od njih sa sigurnošću ne može da tvrdi. Da li je bilo nekog nasilja, maltretiranja, sve je sada u domenu nagađanja.

– Nikada se nije požalila na njega. Koliko znamo, nije ni pio, pa da ih je pijan maltretirao. Tamara i Mišel ipak znaju šta je sve prethodilo smrti malog anđela. Mi samo znamo da malog N. nema, da nije uspio da dobije najvažniju bitku, iako se lavovski borio – kažu poznanici roditelja malog N.

Tukao bebu “da bi je smirio”

Otac monstrum je na saslušanju u tužilaštvu u potpunosti priznao zločin, ali se branio time da je udario nekoliko šamara, u tom trenutku bebi staroj svega mjesec i po dana, da bi “je smirio”.

Obdukcija

Obdukcija tijela bebe koju je pretukao otac nakon čega je preminula u bolnici, pokazala je da je dijete preminulo od oštećenja važnih moždanih centara. Kako Blic saznajem, povrede moždanih centara dijete je zadobilo od udaraca oca.