Banjaluka

Radovi u toku: Čuvena fontana će uskoro krasiti park "Mladen Stojanović" (FOTO)

U toku su radovi na izgradnji replike čuvene banjalučke fontane iz Parka „Petar Kočić“, a koja će uskoro krasiti park „Mladen Stojanović“.

Radovi u toku: Čuvena fontana će uskoro krasiti park "Mladen Stojanović" (FOTO)
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Vraćanje jednog od gradskih simbola zasigurno će obradovati brojne građane Banjaluke, sudeći po inicijativama koje su upućivali kako pojedinci, tako i udruženja, zbog čega je i nova administracija donijela odluku da fontanu vrati našem gradu, poručuju iz Grada.

У току су радови на изградњи реплике чувене бањалучке фонтане из Парка „Петар Кочић, а која ће ускоро красити Парк…

Posted by Град Бања Лука on Monday, July 19, 2021

Dodaju da je tim stručnjaka, nakon dužeg razmatranja, predložio je za lokaciju fontane – park „Mladen Stojanović“ s obzirom na to da ambijent parka najviše podsjeća na nekadašnju lokaciju na kojoj je ona bila smještena.

– Opredjeljenje nove administracije je da nastavi sa uređenjem parkova kako postojećih, tako i novih. U tom pravcu, već je sagrađen park u Rosuljama, kao poklon gradonačelnika Banjaluke sugrađanima – kažu iz Grada.

Ističu da, kao i u slučaju gradnje replike fontane, koja je donacija, i druge društveno odgovorne kompanije mogu da se uključe i svom gradu ili naselju doniraju park, česmu ili nešto slično.

Prihvati notifikacije