Politika

RAJČEVIĆ O SLUČAJU UJEDINJENE SRPSKE “Opozicija sa uživanjem gleda sramnu odluku CIK“

Šef Glavnog izbornog štaba SNSD za lokalne izbore Srđan Rajčević komentarisao je odluku CIK o isključenju Ujedinjene Srpske iz izborne trke.

RAJČEVIĆ O SLUČAJU UJEDINJENE SRPSKE “Opozicija sa uživanjem gleda sramnu odluku CIK“
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je izjavio da se o umjetničkom dojmu spota Ujedinjene Srpske može razgovarati, ali koristiti to za onemogućavanje izlaska na izbore jednoj političkoj partiji bez ikakvog pravnog osnova može samo da se dešava u sistemu kojim se želi na najgrublji mogući način derogirati izborna volja građana ili čak spriječiti da se ona slobodno izrazi.

Rajčević je naglasio da je posebno degutantno svjedočiti seirenju opozicionih političkih stranaka iz Republike Srpske nad ovom sramnom odlukom CIK BiH.

On je upitao zar je opozicija došla do tog nivoa da im treba saveznik u politički insturisanoj CIK da, kroz vraćanje verbalnog delikta nečemu za što smo mislili da je daleko iza nas, ostvaraju rezultat na izborima.

– Mi u SNSD bi stali u zaštitu bilo koje političke stranke iz Republike Srpske, čak i opozicione kada bi bile žrtve birokratskog bh aparata. Zato i sada prinicijelno stojimo čvrsto protiv izbornog inženjeringa u režiji opozicije i CIK – istakao je Rajčević.

Šeg Glavnog izbornog štaba SNSD je naglasio da je ovo samo još jedan u nizu poteza kojim se želi baciti ljaga na suštinu demokratije, a to je fer i na zakonu zasnovan izborni proces.

Pročitajte još

– Ukoliko neko u ovoj zemlji još drži do zakona onda bi odluka Suda BiH morala da bude jasna pogotovo ako se uzme u obzir da je ovo presedan u izbornoj praksi i odluka za koju CIK nije imao uporište u Izbornom zakonu – rekao je Rajčević, istakavši da ne treba niko da ima dileme da je CIK svojim nalogodavcima učinio medvjeđu uslugu.

On je poručio da ovaj narod ima jednu karakternu crtu a to je inat i suprostavljanje nepravde, i upravo će uz pomoć ovakvih nerazumnih odluka rezultat aktuelne vladajuće koalicije na predstojećim lokalnim izborima biti bolji, posebno u Banjaluci.