Društvo

RAMPA PODIGNUTA, A VOZ PROLAZI "Imali smo sreće što nismo naišli nekoliko trenutaka kasnije"

Čitalac Blica je poslao fotografiju na kojoj se vidi da rampa na pružnom prelazu u Beogradu nije spuštena dok voz prolazi. Naime, Vladan O. kaže da se incident dogodio danas u 18 sati u naselju Kijevo i da je pukom slučajnošću izbegnuta nesreća.

RAMPA PODIGNUTA, A VOZ PROLAZI "Imali smo sreće što nismo naišli nekoliko trenutaka kasnije"
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Vraćajući se sa suprugom kući, prelazili smo preko pruge u Kijevu. Srećom, shvatili smo da voz nailazi kada smo već prošli rampu, koja se nije spustila, a voz je prolazio. Iznanađeni, stali smo da vidimo da li nam se učinilo ili voz zaista prolazi, a rampa se nije spustila. Pogledavši, ustanovili smo da se rampa zaista nije spustila, i da je sve vrijeme, dok je voz prolazio bila podignuta – rekao je Vladan O. za Blic.

Prema njegovim riječima, nikakav signal upozorenja da voz prolazi nije bio pušten.

– Zaista smo imali sreće što nismo prošli nekolilo trenutaka kasnije. Napomenuo bih da je mašinovođa u posljednjem trenutku to i primjetio pa je uspio da stane u jednom trenutku, kako ne bi bilo žrtava, pretpostavljam da je znao da tu i ljudi pješke često prelaze preko pruge, pa je to učinio iz predostrožnosti. Hvala mu u ime svih – dodao je on.

Podsjetimo, prema statistici Agencije za bezbednost saobraćaja, od 2015. do 2019. godine u Srbiji desilo se 525 saobraćajnih nesreća i nezgoda na pružnim prelazima, poginule su 32 osobe, dok je 285 povrijeđeno.

Prihvati notifikacije