Politika

“Rano je za imena” Miličević ne odustaje od ideje da SDS ima svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke

Svi koji opoziciono razmišljaju biće naši partneri na lokalnim izborima. Partija demokratskog progresa, Lista za pravdu i red, Narodni front, ali i druge formalne i neformalne organizacije koje misle da aktuelna vlast Srpsku ne vodi na pravi način, mogu i trebalo bi da sarađuju sa nama.

Sastanak opozicije u Istočnom Sarajevu
FOTO: SDS

Poručio je ovo lider SDS Milan Miličević koji tvrdi da stranka želio da poveća ukupan broj glasova, odnosno osvoje veći broj odborničkih mandata i pozicija (grado)načelnika nego 2020. godine.

Razgovaramo sa ljudima o formiranju lista, o kandidaturama, potencijalnim koalicionim sporazumima u smislu analize gdje, ko, koga možemo podržati tako da je sigurno da ćemo imati i zajedničke opozicione kandidate – naglasio je on.

Na pitanje da kaže neka konkretna imena kandidata SDS za načelnike ili gradonačelnike, Miličević je rekao kako prijedloge daju opštinski i gradski odbori, a saglasnost Glavni odbor.

Pročitajte još

Lider SDS kaže da će u mjestima gdje nisu lokalna vlast napraviti jasnu procjenu ko će ići u trku i u većini tih opština i gradova SDS će imati kandidate.

–  Biće, naravno, i zajedničkih opozicionih kandidata. Rano je da govorimo o imenima, tako da još i sam ne znam da li ću ići u borbu za načelnika opštine Teslić, a sve će to odlučiti organi stranke – dodaje on.

Kad je riječ o Banjaluci rekao je da je vrlo vjerovatno da će imati kandidata u Banjaluci, ali još je sve to nezvanično.

– Uopšte nije nerealno da imamo svog kandidata. Ipak, sačekajmo svi još neko vrijeme. Biće sve mnogo jasnije za nekoliko sedmica – najavio je Miličević za Glas Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu