Sudbine

"Raširio je ruke kao da nas čeka" Poznati glumac je usvojio dva dječaka i ispričao svoje iskustvo

Pjevač Sergej Ćetković nikada nije krio da je usvojio svoje dvije kćerke koje su on i njegova supruga obasuli bezgraničnom ljubavlju. Ova priča oduševila je sve.

"Raširio je ruke kao da nas čeka" Poznati glumac je usvojio dva dječaka i ispričao svoje iskustvo
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER

Međutim, malo je poznato da je glumac Goran Šušljik, takođe, usvojio djecu, i to dva brata.

Goran Šušljik i pijanistkinja Irina Dečermić upoznali su se još 1999. godine i duže od dvije decenije uživaju u skladnom braku. Porodičnu sreću uveličala su im dva sina, Đorđe i Dušan, rođena braća koju su usvojili. Supružnici dječake odgajaju sa mnogo ljubavi i nježnosti.

Naglasili su da je roditeljski instikt urođen u svakom od nas, te da su jednog dana samo „presjekli” i odlučili da postanu roditelji.

− Bez obzira na to što postoje složene zakonske procedure, sve je išlo mnogo jednostavnije nego što bi ljudi pomislili. Unutar nas je postojala snažna volja i želja koja nas je vodila. Ovo je možda prava prilika da ohrabrimo sve koji razmišljaju o usvajanju, a imaju neku dilemu.

Nije ništa strašno, štaviše divno je. To čak nije pitanje nekih plemenitih ciljeva, nego normalna ljudska potreba da svoj život dijeliš sa nekim – rekao je Goran Šušljik i dodao da su postojali znaci koji su ukazivali na to da su baš ta dva dječaka „određena” njima.

− Đorđe je imao godinu dana kada smo ga prvi put vidjeli i bio je u hraniteljskoj porodici. Sjećam se, parkirali smo kola nedaleko od kuće i dok smo se približavali vidjeli smo ženu koja drži dijete u naručju. Onako mali odjednom se ispravio, širom otvorio svoje krupne i lijepe oči i raširio ruke. Izgledalo je kao da nas čeka. To osjećanje da je spreman za nas možda je bilo samo naše „učitavanje”, ali to je naša priča. Tri godine kasnije rodio se Dušan.

Pročitajte još

− Tih dvadesetak minuta vožnje, dok smo išli po njega, pamtim kao najuzbudljivije trenutke svog života. U isto vrijeme sam osjećala veliko uzbuđenje i strašnu tremu jer idem da upoznam svoje dijete – priznala je umjetnica.

Bračni par je istakao da su prema dječacima uvijek gajili osjećanja ništa manja od onih koja bi imali da su ih dobili prirodnim putem.

− Sjećam se, prvi put smo otišli na more sa Đorđem. I tako mali bio je nemiran, kao što je nemiran i sada sa 15 godina. Sjedili smo uveče na nekoj terasi, bio sam okrenut na drugu stranu, ali sam nekako vidio da naglo pada sa stolice. Stigao sam da pružim šaku i zadržim njegovu glavicu da ne udari o tlo. Tad sam postao siguran da sam otac – otkrio je Goran Šušljik u iskrenoj i emotivnoj ispovijesti.

Poznate ličnosti koje su usvojile djecu u svijetu su brojne: Robert De Niro, Anđelina Džoli, Madona… prenosi Svet-scandal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije