Svijet

RASTE BROJ ZARAŽENIH Sve ozbiljnija situacija s koronom, Beroš poziva na oprez

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš izjavio je danas da je u Hrvatskoj zabilježeno 188 novih slučajeva zaraze virusom korona i da rast novozaraženih i dalje poziva na oprez.

RASTE BROJ ZARAŽENIH Sve ozbiljnija situacija s koronom, Beroš poziva na oprez
FOTO: 24SATA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Udio novozaraženih u broju testiranih u zadnja 24 časa je 3,21 odsto, na bolničkom liječenju su 143 osobe od kojih je 11 na respiratoru – rekao je Beroš na sjednici hrvatske Vlade.

On kaže da o ozbiljnosti i posljedicama bolesti govori podatak o broju obrađenih pacijenata sa post-kovid sindromima u bolnicama koji je u stalnom porastu i trenutno iznosi preko 3.000.

Pročitajte još

Beroš je naveo da je u Hrvatskoj utrošeno više od tri miliona doza vakcina, te da je vakcinu primilo 48,2 odsto odraslog stanovništva, a obje doze 43 odsto, prenose hrvatski mediji.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je da rast broja novozaraženih ne predstavlja iznenađenje s obzirom na veliki broj turista u Hrvatskoj, te podsjetio na nove mjere u županijama na Jadranu čiji je cilj da sev ograniče prevelika okupljanja.

On je naveo da je tokom vikenda proveden pojačani inspekcijski nadzor na području Dalmacije u 20 ugostiteljskih objekata, hotela i noćnih klubova, te da su sankcije izrečene za pet ugostiteljskih objekata zbog nepridržavanja mjera.

Prihvati notifikacije