Politika

Razgovaraće o stanju u BiH: Danas sjednica Savjeta bezbjednosti UN

Savjet bezbjednosti danas će na sjednici u Njujorku razgovarati o stanju u BiH. U opstrukciju političkog Sarajeva da spriječi obraćanje predsjedavajućeg Savjeta ministra Zorana Tegeltije Savjetu bezbjednosti direktno se sad uključila i Stalna misija BiH pri UN, ali će on, uprkos svemu, naći način da predstavi stvarno stanje i probleme sa kojima se suočava BiH.

Razgovaraće o stanju u BiH: Danas sjednica Savjeta bezbjednosti UN
FOTO: UNITED NATIONS /YOUTUBE/SCREENSHOT

Iz Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara potvrđeno je da je stalni predstavnik Misije BiH pri UN Sven Alkalaj odbio da, po zvaničnom protokolu, uputi notu Savjetu bezbjednosti za obraćanje predsjedavjućeg Tegeltije na sutrašnjoj sjednici, ali i za ranije zakazane sastanke, piše RTRS.

Pročitajte još

– Zatražili smo od Stalne misije BiH pri UN da, kako to zvanični protokol nalaže, potvrdi učešće predsjedavajućeg Tegeltije na sjednici Savjeta bezbjednosti kao i za 11. i 12. maj ranije zakazane sastanke sa predsjednikom Generalne skupštine UN Abdulom Šahidom, te ambasadorima stalnih zemalja članica pri UN – SAD, Francuske, Kine i Rusije. Nažalost, Alkalaj je odbio to da uradi – potvrđeno je iz Kabineta predsjedavajućeg.

Prihvati notifikacije