Svijet

“RAZOČARAVAJUĆA ODLUKA BRISELA” Iz Ministarstva spoljnih poslova poručili da je zahtjev neprihvatljiv

Odluka EU da uvedu sankcije Rusiji zbog zatvaranja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog je "razočaravajuća", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

“RAZOČARAVAJUĆA ODLUKA BRISELA” Iz Ministarstva spoljnih poslova poručili da je zahtjev neprihvatljiv
FOTO: MOSCOW CITY COURT PRESS SERVICE/EPA

Saopštenje je izdato kao reagovanje na izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozepa Borelja, koji je saopštio ranije danas da su se evropski ministri spoljnih poslova saglasili u vezi sa proširenjem sankcija Rusiji.

– Konstantno iznošenje protivzakonitih i apsurdnih zahtjeva za “oslobađanje” državljanina Ruske Federacije, koji je osuđen za ekonomsko krivično djelo u ruskom sudu na teritoriji naše zemlje i u skladu sa ruskim zakonom, smatramo kategorično neprihvatljivim – ističu iz Ministarstva.

Pročitajte još

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova izjavio je za agenciju RIA novosti da se Evropskoj uniji “pokvarila ploča”, a predsjedavajući Odbora za međunarodne poslove ruske Državne dume Leonid Slucki smatra da će sankcije biti samo još jedan korak ka degradaciji odnosa EU sa Rusijom.

Njemački ministar spoljnih poslova izjavio je danas nakon sastanka Savjeta EU za spoljna pitanja da su se ministri Unije saglasili u vezi sa novim pojedinačnim sankcijama Rusiji zbog slučaja “Navaljni”.

Prihvati notifikacije