Društvo

Razvalila tor i odvukla džak kukuruza: Mečka sa dva mečeta upala u seosko domaćinstvo Nedića (FOTO)

U domaćinstvo Miroljuba Nedića iz novovarškosg sela Negbine tokom noći banuli su nezvani i opasni posjetioci. Mečka sa dva mečeta razvalila je vrata na ambaru i izvukla džak kukuruza.

Razvalila tor i odvukla džak kukuruza: Mečka sa dva mečeta upala u seosko domaćinstvo Nedića (FOTO)
FOTO: RINA / PRIVATNA ARHIVA

Izgleda da su se probudili iz zimskog sna i jako su gladni. Kad sam jutros obilazio imanje vidio sam razvaljena vrata na ambaru, mislio sam da su u pitanju lopovi. Kad sam ušao unutra vidio sam manje i veće medveđe stope. Vide se i tragovi kandži na vratima, nastalih kad je mečka pokušala da razvali vrata – rekao je za RINU Miroljub.

Mečka sa mečićima vukla je džak kukuruza kako bi nahranila sebe i mlade oko 150 metara, a Miroljub pretpostavlja da kad su vidjele svjetlo u kući ili čuli glasove da su pobjegli, a džak ostavili.

– Nisu ništa pojeli odmah, izvukli su džak i nosili ga kao čovjek da ga nosi, sve za onaj gore zavezani vrh. Kad su ga bacili dio kukuruza se prosuo, osim što su razvalili vrata nikakvu drugu štetu nisu napravili. Tragovi pokazuju da je obilazila i oko štale u kojoj se nalaze ovce – kaže ovaj domaćin iz Negbina.

FOTO: RINA / PRIVATNA ARHIVA
FOTO: RINA / PRIVATNA ARHIVA

Ovo nije prvi put da se u planinska sela na obroncima Murtenice spuštaju divlje životinje, ali do sada nisu pravile veće štete u poljoprivrdnim domaćinstvima, prenosi Blic.

– Kažu da mečka ponavlja svoj dolazak kroz par dana opet, vraća se na mjesto na kom je prvobitno našla hranu. Moraću da povedem računa o štali, ali i o kukuruzu – rekao je Nedić.