Gradovi

REKONSTRUKCIJA DALEKOVODA Bez struje dio potrošača na području opštine Sokolac

Na području opštine Sokolac tokom ove sedmice dolaziće do privremenih prekida u isporuci električne energije potrošačima zbog rekonstrukcije dijela dalekovoda Kaljina, saopšteno je iz elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac.

REKONSTRUKCIJA DALEKOVODA Bez struje dio potrošača na području opštine Sokolac
FOTO: SRNA

Bez struje su danas od 8.00 do 15.00 časova potošači na području Bukovika, Šahbegovića, Kaljine, Borovca, Rijeća, Medojevića, Banjalučice, Cvrčića, Bjelosavića, Gira,Poretka, Kalauzovića, Bara, Vrhovina, Zagrađa, Meljina, Kruševaca, Mangurića, Pihlica, Ceribašići, Drapnića i Išerić Brda.

Prema planiranom rasporedu isključenja, sutra će prekid u isporuci na istim trafo-područjima biti od 8.00 do 15.00 časova, a u srijedu, četvrak i petak od 8.00 do 19.00 časova.

Pročitajte još

U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu, napominju iz elektrodistributivne Radne jedinice.

Upravnik elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac Srđan Knežević rekao je Srni da će rekonstrukcija dalekovoda “Kaljina” trajati do kraja juna, navodeći da je taj dalekovod već niz godina “veliki problem u sistemu “Elektroprivrede Republike Srpske”.

On je naglasio da je ukupna dužina dalekovoda Kaljina više od 117 kilometara i da najvećim dijelom prolazi kroz predjele obrasle visokom šumom što prilikom svake vremenske nepogode dovodi do prekida u napajanju strujom.

Knežević je dodao da je na ovom dijelu dalekovoda predviđeno i raskresivanje rastinja u saradnji sa sokolačkim Šumskim gazdinstvom “Romanija”, sa kojim imaju izuzetnu saradnju.

Elektrodistributivna Radna jedinica Sokolac djeluje u okviru “Elektrodistribucije” Pale.

Prihvati notifikacije