Regioni

Rekordna Konferencija beba u Bijeljini (FOTO)

Konferencijski prostor za semberske bebe, njihove malo veće braću, sestre i drugare, ali i roditelje bake, deke, tetke i sve koji brinu o njihovom odrastanju na tradicionalnoj vidovdanskoj Konferenciji beba ove godine bio je Gradski park u Bijeljini.

Rekordna Konferencija beba u Bijeljini (FOTO)
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Ovogodišnje saborovanje najmlađih Bijeljinaca bilo je rekordno po broju prijavljenih beba čak 131, ali i po broju ostalih učesnika.

Za organizaciju su bili zaduženi Gradska uprava, Fond za dječiju zaštitu i Ministarstvo omladine, porodice i sporta, a ove godine sponzor je bila i NLB banka, a dobroj atmosferi doprinijeli su i mališani iz vrtića “Čika Jova Zmaj” i “Dragan i Zoran” koji su izveli nekoliko koreografija i recitacija.

Ovogodišnje počasno Predsjedništvo beba Bijeljine činiće Vanesa Bajrić – najmlađa beba, Jana Jović – “najstarija” beba, blizanci Marko i Luka Tomić, odnosno, dvije bebe sa najviše braće i sestara – Elena Simić, deveto dijete u porodici i Aleksandra Stojković, osmo dijete u porodici.

Pored predsjedničke uloge, ove bebe su, u zavisnosti od osnova za izbor u Predsjedništvo, nagrađene opremom za bebe, novčanim nagradama, odnosno, ljetovanjem, a slatkiša i igračaka na poklon je bilo i za druge mališane.

Konferencija beba se organizuje u gradovima i opštinama Repulblike Srpske pod sloganom “Ljepša Srpska – brojnija Srpska”, s ciljem podrške mladim ljudima u njihovim nastojanjima da planiraju i proširuju svoje porodice.

– Ovo je mjera populacione politike i na nivou Grada i na nivou Republike. Finansiranje vantjelesne oplodnje, stipendiranje učenika i studenata, organizacija događaja za djecu ovog uzrasta… – neke su od mjera populacione politike koju preduzima Grad Bijeljina – istakla je šef Odsjeka u gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti Ljubica Mlađenović.

(A.E.)