Zabava

Roditelji Milana Stankovića "Oca se i ne sjećam, kroz glavu mi samo prolaze slike iz posjeta"

Pjevač Milan Stanković posljednjih nekoliko godina povukao se iz javnog život, a već neko vrijeme je posvećen hrišćanstvu. On obilazi manastire, a nedavno je primjećen i na jednom crkvenom predavanju u Nevesinju.

milan stanković
FOTO: MILANSTANKOVIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

O Milanovoj porodici se godinama pisalo, a malo je poznata činjenica da je pjevačev otac ubio kolegu s posla prije više od 30 godina, zbog čega je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Posijle pet godina izdržavanja robije on je preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima.

Porodici je javljeno da je poginuo tako što je pao sa skele, a pjevač je, pričajući o svom ocu, istakao da vjeruje da je Goran ubijen.

Milan je o ocu javno pričao samo jednom i to na početku svoje karijere.

– Imao sam samo pet mjeseci kada je moj otac otišao u zatvor. Zato ga se i ne sjećam, ali kroz glavu mi prolaze slike iz posjeta. Nikada nisam imao osjećaj da imam tatu, već nekog teču koga sam povremeno viđao. Moj otac je zbog nekog duga ubio izvjesnog čovjeka sa kojim je radio u pekari. Poslije pet i po godina saopštili su nam da je pao sa skele i poginuo, ali ne vjerujem u to. Mislim da se radi o krvnoj osveti – rekao je Stanković tada  i dodao:

– Ne znam kakav bih bio da sam rastao uz oca, ali oduvijek sam se osjećao inferiorno. Kada bih u društvu rekao da nemam tatu, izazvao bih sažaljenje. Kao da sam ja kriv što je to tako. Najteže su mi pala pisma koja je slao iz zatvora. Jednom sam ih slučajno našao i bio sam potpuno izgubljen. Znao sam da ga ne mogu vratiti. Osjetio sam koliko mu je svako pismo drugačije, u nekim se prepoznavao očaj, ponekad optimizam. Mama me je, uprkos svemu, izdržavala i borila se za mene i sestru. Radila je u trafici, peglala, čistila po kućama. Često je pozajmljivala novac.

Pročitajte još

Milan se svojevremeno dotakao i nerazjašnjenih okolnosti pod kojima je njegov otac umro.

– Bolne priče postaju mnogo bolnije kada se o njima govori kroz medije. Ovdje nije riječ o misteriji, već o porodičnoj tragediji koja nije medijska poslastica nego rana. Ona nikad neće zarasti i najmanje što bih mogao da tražim jeste da ljudi ne kopaju po tome – rekao je Milan.

– Ima li smisla u nečijoj smrti tražiti dodatni odgovor? Za mene kao dijete koje je kroz to prošlo, sasvim je dovoljan hendikep što sam rastao bez oca, i to znaju samo oni koji su bili u sličnoj situaciji. Nikada nisam imao namjeru da pričam o tome, jer je to moja intimna bol. Neću ni sada da detaljišem na tu temu, ne zato što se u njoj krije bogzna kakva misterija, već zato što je to naprosto mnogo teško.

Milan Stanković sa majkom i sestrom
FOTO: MILANSTANKOVIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Kada je u pitanju Milanova majka, poznato je da je sa njom odrastao u Obrenovcu, gradu u kom ona i danas živi.Živjeli su skromno, a njegova majka se trudila da svom sinu obezbijedi sve što mu je potrebno.

Milanovi otac i majka razveli su se kada je pjevač imao samo godinu dana, a Milena se potom preudala i rodila kćerku Nastasiju, sa kojom se Stanković jako dobro slaže.

Kada su u pitanju društvene mreže, prošlo je dosta vremena od kad je Milan posljednji put objavio fotografiju sa majkom, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije