Kultura

Rok Partenon (4): Teret slave (VIDEO)

Elvisov doživotni menadžer Parker pokrenuo je čitavu marketinšku muzičku industriju sa etiketom “Elvis”, od bedževa, postera, majica, zvonastih pantalona, čarapa, igračaka do ruževa za usne i kolonjske vode.

Grejslend
FOTO: TANNEN MAURY/EPA

Teret slave bio je toliki da je Prisli u potpunosti morao da promijeni način života.

Nije smio da se pojavi sam na ulici, spavao je danju, a tek uveče bi izlazio napolje, ali ni tada nije bio pošteđen obožavalaca koji su ga pratili u stopu.

Iste godine kupio je ogromnu palatu na obodu Memfisa u državi Tenesi, koju je nazvao Grejslend. Ova vila je sada mjesto koje posjećuju poštovaoci njegovog lika i djela.

Američki istoričari koji su proučavali život Elvisa Prislija zaključili su da je on zbog siromašnog djetinjstva pokazivao megalomanske osobine. On nikada nije kupio jedan automobil, nego bi uvijek kupovao njih desetak odjednom.

Međutim, nikada nije zaboravio šta znači živjeti u bijedi i zato se uvijek trudio da pomaže drugima. Prijateljima je kupovao preskupe poklone, a jednom prilikom je siromašnoj starici koja je ostala bez doma kupio kuću. Davao je donacije dobrotvornim ustanovama i crkvi.

Bio je vrlo religiozan. Njegova identifikacija sa Isusom u rokenrol odeždi bila je magnetična za široke mase. Ipak, u jednom momentu odlučio je da se oženi.

(Nastaviće se)

Raniji tekstovi:

Rok Partenon (1): Elvis Prisli i rokenrol kult

Rok Partenon (2): Zvijezda rokenrola je rođena (VIDEO)

Rok Partenon (3): Prvi uspjesi Elvisa Prislija (VIDEO)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije