Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SA NJOM JE POSLJEDNJI PUT ZAPJEVAO Šaban Šaulić je ovoj mladoj pjevačici pomogao u karijeri, a sinoć je sa njom nastupao u Njemačkoj

Hronika
Autor:

Foto: Youtube/Screenshot

Mlada pjevačica Tea Tairović nastupila je sinoć u Njemačkoj sa Šabanom Šaulićem, samo nekoliko sati prije njegove tragične pogibije.

Tea Tairović muzičku karijeru započela je učešćem u “Zvezdama Granda” 2015/2016. godine, gde je već na samom početku dobila veliku naklonost kralja narodne muzike, Šabana Šaulića.

Šaban je Teu podržavao tokom čitavog takmičenja, a ubrzo po završetku sezone njih dvoje su snimili duetsku pjesmu “Od kad tebe znam”, koja je odmah postala veliki hit, piše Blic.

– Uvijek sam pružao podršku mladim pjevačima. Još kada se takmičila kazao sam da će postati jako popularna jer za to ima sve predispozicije. To se, evo, i dešava. Kada sam čuo melodiju za tu pjesmu odmah sam prihvatio da je snimim. Bit će to veliki hit, vjerujte – izjavio je Šaban o saradnji sa Teom.

Nakon toga su često nastupali zajedno, a kao mladoj pjevačici Tei je saradnja sa Šabanom otvorila mnoga vrata. Ona u intervjuima nikada nije propuštala priliku da istakne koliko joj znači Šaulićeva podrška.

Tea nije ni slutila da će sinoćni zajednički nastup koji su održali u Njemačkoj biti i posljednji.

Šaban Šaulić nastradao je jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj. Nesreća se dogodila u gradu Bilefeldu, u sjeverozapadnom dijelu Njemačke.

Šaban Šaulić rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Bio je pjevač, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak “kralj narodne muzike”. Snimio je na stotine pjesama, a prošle godine velikim koncertom u beogradskoj “Štark Areni” proslavio 50 godina karijere. Niko nije ni slutio da će u tragičnoj nesreći poginuti.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO