Hronika

SALČIN UBIJEN SA DVA HICA U AUTOMOBILU Za Živkovićem i Korićem se traga zbog ubistva u Sarajevu

Sarajevska policija raspisala je zbog ubistva potjernice za Aleksandrom Živkovićem zvanim Sale i Safetom Korićem alias Safetom Ljaljkom.

SALČIN UBIJEN SA DVA HICA U AUTOMOBILU Za Živkovićem i Korićem se traga zbog ubistva u Sarajevu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrđeno  je da se u ovom predmetu vodi intenzivna istraga te da se radi na dokazivanju krivičnog djela ubistvo. Takođe, potvrđeno je da je odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu, Živkoviću i Koriću određen jednomjesečni pritvor te da je isti Sud na prijedlog sarajevskog tužilaštva naložio policijskoj agenciji da se za njima raspiše potjernica, piše Avaz.

Njih su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zvanično osumnjičili za  ubistvo Adnana Salčina koji je 2. marta 2015. godine brutalno likvidiran u sarajevskom naselju Mojmilo.

Ova policijska agencija je krajem 2018. godine, nakon višegodišnje istrage, dostavila Tužilaštvu Kantona Sarajevo izvještaj protiv ove dvije osobe koje su u bijegu.

Kako je Avaz ranije pisao, SIPA sumnjiči Živkovića, koji je državljanin Srbije, kao direktnog izvršioca, a Korića, državljanina BiH i Srbije, kao njegovog pomagača.

Korić je, navodno, pomogao Živkoviću da se sakrije nakon ubistva Salčina, nakon čega su obojica napustila BiH. Korić je, navodno, sakrio i Živkovićev pištolj i automobil.

Podsjećamo da je Salčin ubijen u automobilu na Mojmilu usred dana, kad je ubica ispalio dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio Adnana u ruku, a drugi mu je prošao kroz prsa.

Na vozilu u kojem je ubijen Salčin nije bilo tragova razbijenog stakla pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor upucao Salčina.