Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SAMO SAM IH ZAMOLIO DA RAZMISLE” Vučić iznenađen reakcijom koja dolazi iz Podgorice

Politika
Autor:

Foto: Filip Krainčanić/Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je reakciju zvanične Podgorice na njegovu molbu da vlasti u Crnoj Gori ne podrže Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Rekao je da je iznenađen reakcijom Vlade Crne Gore, jer se, kako je istakao, ni na koji način nije miješao u unutrašnje stvari Crne Gore.

– Samo sam zamolio, kao komšija i prijatelj, da još jednom razmotre određene inicijative. Zamolio, jer su u pitanju interesi srpskog naroda i Srpske crkve – pojasnio je Vučić.

Rekao je da nikada nije imao problem kada su iz Podgorice ukazivali na položaj Crnogoraca u Srbiji, niti je imao problem ni kada su se, kako je rekao, brutalno miješali u unutrašnje stvari Srbije.

Dodao je i da je ćutao i kada govore na međunarodnim forumima i drže lekcije Srbiji.

– Smatrao sam da je normalno da se izjasne. Ako je strašan problem u tome što sam iznio molbu, a tiče se srpskog naroda i Srpske crkve, izvinjavam se svim uvrijeđenim dušama i mnogo mi je teško što sam ih povrijedio samo zbog jedne jedine molbe. Ne moraju da je usliše, ali ne moraju ni da mijenjaju smisao i značaj onoga što sam učinio i sebe da predstavljaju kao veliku žrtvu i heroje i neko ko je plod nečijeg tobože miješanja i savjetovanja – dodao je on.

Poruku iz Crne Gore je odlično razumio i u skladu sa njom će se Srbija ponašati ubuduće.

– Hvala na velikom razumijevanju i što su tako brzo uslišili moju molbi i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome – rekao je Vučić.

Podsjetimo, iz Vlade Crne Gore prokomentarisali su današnju izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj poziva vlasti Crne Gore da ne usvajaju Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, iz Vlade Crne Gore zahvalili su predsjedniku Srbije na savjetima, rekavši da Crna Gora sama donosi svoje odluke.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO