Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SAMO SE SERONJE I KUKAVICE BOJE SRBA” Šta je sve rekao Mesić komentarišući izbore

Svijet
Autor:

Foto: Dejan Živančević/RAS Srbija

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić u Pressingu na N1 objasnio je zašto je ovakva pobjeda HDZ Andreja Plenkovića dobra.

O manjinskom zastupniku u Vladi rekao je: “Neki su naučili da na Srbe u Hrvatskoj gledaju kao na opasnost. Pa, ne može pet posto Srba biti opasnost”, a bio je i puno oštriji.

– Danas se samo seronje i kukavice boje Srba. To je kao da se danas netko boji Venecijanaca – slikovito je rekao Mesić za N1.

Za premoćnu pobjedu HDZ sa Andrejem Plenkovićem naveo je nekoliko stvari koje smatra pozitivnima.

– Novi-stari premijer ne mora previše kalkulisati, sad može u vladu birati osobe koje su kompetentne i koje odgovaraju trenutku, ekonomskom i političkom. Dobro je da je ovako završilo, da premijer može preuzeti odogovornost, da ne mora više voditi računa o tome što će misliti njegov koalicioni partner – kazao je i istaknuo taj potez kao odličnu poruku Evropi.

Voditelj je pitao i nije li ovakva pobjeda HDZ poruka da većina građana očito nema ništa protiv zastupnika manjina.

– On je procijenio da će na taj način zadovoljiti određene standarde, pokazaće da je borba protiv Srba, kao protiv opasnosti, jedna izmišljena stvar – rekao je Mesić.

Dodao je da je strankama desnice pitanje zastupnika srpske manjine u Vladi bilo nešto drugo:

– To je bila borba za što veći kolač od budžeta.

Voditelj je konstatovao da Plenković sada namjerava HDZ pozicionirati kao demohrišćansku stranku, te da se pritom poziva na Franju Tuđmana i njegov HDZ. Stjepan Mesić je istakao da je demohrišćanstvo Tuđmana zapravo mit.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO