Politika

SAMOUVJEREN Gojković: "Šume Srpske" će na kraju godine poslovati pozitivno

Vršilac dužnosti direktora “Šuma Republike Srpske” Slaven Gojković rekao je da je uvjeren da će ukupan rezultat preduzeća na kraju godine biti pozitivan i da će “Šume Srpske” ostvariti dobit, te naglasio da su moguće nove smjene tamo gdje ne bude rezultata.

SAMOUVJEREN Gojković: "Šume Srpske" će na kraju godine poslovati pozitivno
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT
Slaven Gojković

Gojković je dodao da je minus od 2.630.000 KM, koji su “Šume” imale u prvih šest mjeseci ove godine, rezultat objektivnih, ali i subjektivnih razloga.

Objektivni razlozi su to što su na početku godine vladali ozbiljni zimski uslovi, dok je u maju zabilježeno 30 kišnih dana, zbog čega neka gazdinstva nisu realizovala plan proizvodnje. Što se tiče subjektivnih razloga, neki rukovodioci nisu mogli da se nose sa situacijom i rezultat toga su prošlonedjeljne smjene – izjavio je Gojković za Glas Srpske.

Pojašnjavajući na koji način je ovo preduzeće može poslovati negativno, Gojković je rekao da, ukoliko ne bude izvršen plan zbog vremenskih uslova ili nekih drugih objektivnih ili subjektivnih okolnosti, preduzeće neće ostvariti planirani prihod, zbog čega onda ne mogu da plate ni fiksne troškove, kao što su plate, struja, gorivo.

Govoreći o izjavi premijera Srpske Radovana Viškovića da novi direktori nisu sigurni na svojim pozicijama ukoliko ne budu imali rezultat, Gojković je rekao da će biti vršen presjek stanja na devet mjeseci i da će oni, koji i dalje budu imali negativne trendove, biti pod lupom.

Prema njegovim riječima, nove smjene ne samo da su moguće, već niko ne treba da vjeruje da ih neće biti tamo gdje ne bude rezultata.

– Može neko biti u minusu, ali ako je on uveliko smanjen u odnosu na raniji period, razmotrićemo mogućnost da ti ljudi ostanu na funkcijama. Ali, ako negdje bude nastavljen pad i negativan trend, onda direktori tih gazdinstava nemaju šta da očekuju – naveo je Gojković.

Prihvati notifikacije