Društvo

Saradnja Medicinskog fakulteta i Populacionog fonda UN "Cilj da naši studenti budu dodatno edukovani i drugima prenose znanje o seksualnom i reproduktivnom zdravlju"

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić i predstavnik Populacionog fonda UN za BiH Džon Kenedi Mosoti potpisali su Memorandum o saradnji, koji će dodatno da unaprijedi dobru saradnju u oblasti podizanja svijesti o značaju seksualnog i reproduktivnog zdravlja.

Saradnja Medicinskog fakulteta i Populacionog fonda UN "Cilj da naši studenti budu dodatno edukovani i drugima prenose znanje o seksualnom i reproduktivnom zdravlju"
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA

Cilj nam je da naši studenti budu dodatno edukovani, ali i osposobljeni da drugima prenose znanje o seksualnom i reproduktivnom zdravlju, te da na taj način doprinesu rješavanju brojnih izazova u ovoj oblasti rekao je Škrbić i podsjetio da se u Republici Srpskoj sprovodi program prevencije raka grlića materice kroz vakcinaciju djece i omladine protiv humanog papiloma virusa.

Mosoti je istakao značaj saradnje Fonda i Fakulteta, koja će na poseban način doprinijeti produbljivanju znanja o seksualnom i reproduktivnom zdravlju, jer će uključiti mlade u aktivnosti koje sprovodi Populacioni fond.

Pročitajte još

-Naš rad je prije svega usmjeren na mlade, koje ćemo najlakše pronaći u obrazovnim ustanovama. Želimo da čujemo probleme sa kojima se susreću, ali i da ih uključimo u istraživanja, te da predstave svoje ideje za rješavanje brojnih izazova – rekao je Mosoti. Pojasnio je da je Memorandumom obuhvaćena i oblast zdravlja porodilja i majki.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu