Hronika

"SARAJEVO NIJE BEZBJEDAN GRAD" Česte pucnjave unose nemir kod građana

U posljednjih deset dana u Sarajevu se dogodilo brutalno ubistvo, ranjavanje sa teškim povredama i pokušaj ubistva. Građani su sa pravom uznemireni. Novinske stupce svako malo pune događaji crne hronike.

"SARAJEVO NIJE BEZBJEDAN GRAD" Česte pucnjave unose nemir kod građana
Foto: Klix/RAS Srbija

Tako je 25. avgusta, nakon svađe i višemjesečnog sukoba, maloljetni Ejjub D. u Saraj-Polju nožem ubio Ronalda Osmanovića. Sve se dogodilo u popodnevnim satima, naočigled brojnih građana. Iste te noći jedan od stanovnika Saraj-Polja je rekao da je jako uznemiren te da je zabrinut za svoju djecu.

Nije se ni smirila situacija oko brutalne likvidacije, na drugom kraju grada, u naselju Breka teško je ranjen Ramiz Brajlović. Svjedoci su, kažu iz policije, vidjeli dvojicu muškaraca na motociklima, maskirane fantomkama. Brajlović je i danas na Kliničkom centru u Sarajevu, oporavlja se do povreda, kuka, lakta, pluća, stomaka. U njega je ispucano pet metaka, počinioci još nisu pronađeni.

I juče je u jutarnjim satima, oko 4.20 časova na Alipašinom Polju napadnut Denis Sadiković, koji je u fokus javnosti došao kada ga je supruga Ajla ranila prošlog mjeseca. Napadač je ispalio jedan metak koji je završio u prednjem dijelu automobila BMW.

Redakciji Avaza stiglo je na desetine mailova zabrinutih građana.

Ovo više nije bezbjedan grad – napisao je jedan Sarajlija.