Društvo

ŠARLATAN PRIJETI UČESNICIMA PROTESTA Miroljub Petrović poručuje: "Ima da uletimo i da ih odvalimo!"

Kontroverzni Miroljub Petrović zabilježio je još jedan u nizu ispada, kada je rekao da sprema rezervno “rješenje” za slučaj da, kako kaže, vojska i policija odbiju da reaguju na protestnom skupu i bukvalno regrutuje ljude da se priključe Srpskoj desnici i uzmu “pravdu” u svoje ruke.

ŠARLATAN PRIJETI UČESNICIMA PROTESTA Miroljub Petrović poručuje: "Ima da uletimo i da ih odvalimo!"
Foto: RAS Srbija

Govoreći na tribini Srpske desnice posvećenoj Danu državnosti, samoproklamovani doktor Miroljub Petrović, koji je odnedavno predmet istrage zbog nadriljekarstva, osvrnuo se i na aktuelne građanske proteste na ulicama srpskih gradova.

Ako se slučajno usude da krenu da pale Skupštinu i da prave novi 5. oktobar, ja vam kažem da je Srpska desnica organizovana u svim gradovima u Srbiji. Nećemo da čekamo policiju i vojsku, ima da uletimo i da ih odvalimo, to da znaju – rekao je Miroljub uz aplauz okupljenih, piše Blic.

Kako je rekao, Srpska desnica “u svim gradovima gdje ovi dijabolici šetaju” imaju “svoje ljude koji su među njima” i koji “tačno znaju imena svih tih glavnih koji tu dolaze” i da su na vezi sa njima.

– Ja poštujem našu policiju i vojsku, ali to su ljudi koji rade za platu. Kako mi možemo da znamo sutra, ako bude bio sličan scenario, da vojska i policija neće da kažu “pa nećemo mi da idemo na narod”? Je l’ to može da se desi, je l’ to realno? Mislim, nema njih puno, to je šaka jada – “upozorio” je Miroljub okupljene.

Petrović je pozvao prisutne da se priključe Srpskoj desnici, ali ne samo kao članovi koji samo plaćaju članarinu, već i da “daju doprinos Srbiji”.

– Ti treba da daš doprinos Srbiji, da radiš nešto u korist svoje mikrosredine. Ideš da odštampaš flajere, pa zalijepiš neku moralnu poruku, da se zna da postoji Srpska desnica, da postoje patriote, koji će da spriječe novi peti oktobar – savjetovao je Petrović “patriote”.

Miroljub Petrović, antivakcinaš i samoproklamovani ljekar, javnosti je postao interesantan nakon njegovih izjava da su škole “debilane”, da ženu treba “preko usta”, a narkomane po kratkom postupku – “pod mač”.

Takođe je poznat i po agresivnom zalaganju da djecu ne treba vakcinisati. Sve je postalo još alarmantnije nakon što je Petrović ponovo dospio u žiži javnosti nakon smrti Slavča Petrova i Marjana Batovca. Sestra preminulog Savča, Biljana Jovanović bila je mjesecima u stalnoj komunikaciji sa nadrilekarom Petrovićem koji je sve vrijeme slao jasne instrukcije da mladić koji boluje od raka ne ide ljekaru, da ne ide na operacije i isticao da su svi testovi po bolnicama “prevara”.

Miroljub je osnovao i svoju “iscjeliteljsku mrežu” koje čine centar za prirodnjačke studije u kojem je dan boravka 120 evra i institut za prirodnu medicinu, u kojem radi još nekoliko “doktora” a čije tinture su “debelo” naplaćivali.

Zbog svega toga protiv njega je pokrenuta istraga. U slučaju da se nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo dokažu, prijeti mu novčana ili kazna do tri godine zatvora.

(Blic)