Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SASLUŠANJE TRIFKOVIĆA POD VELOM TAJNI Javnost isključena sa ročišta u Okružnom sudu

Hronika
Autor:

Foto: Goran Obradović/RAS Srbija

Šta je Srećko Trifković rekao tužiocima i sudiji vezano za njegovu ulogu u ubistvu Damira Ostojića Šijana i pokušaja ubistva njegove supruge Sandre Jošić, za sada će ostati pod velom tajni.

Trifkovića je juče ispitao republički tužilac nakon čega je predloženo da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni uticati na svjedoke i uništiti ili sakrati tragove i dokaze, kao i zbog bojazni od narušavanja javnog reda i mira.

On je zatim oko 12 časova prevezen u Okružni sud u Banjaluku, gdje je juče ispitan.

Međutim, javnosti će biti uskraćena oko toga šta je Trifković rekao pred sudom, kao i za šta ga tačno sumnjiči Republičko tužilaštvo, jer jučerašnjem ročištu nisu mogli prisustvovati novinari.

Portparol Okružnog suda Banajluka Slavica Divjak nam je rekla da prisustvo ročištu nije dozvoljeno iz razloga što je istraga u toku.

Podsjetimo, Damir Ostojić je ubijen 5. septembra prošle godine u blizini njegove kuće u Banjaluci, a u tom slučaju je njegova supruga Sandra Jošić zadobila teške tjelesene povrede.

Foto: privatna arhiva/screenshot Facebook

Nakon ubistva, prvo su uhapšeni Stefan Samardžija i Miloš Obradov, a  u utorak i Trifković.

Njih trojica su povezana i drugim krivičnim djelima, koja su se uglavnom odnosila na krađu automobila. Povezani su i sa ubistvom dvojice sarajevskih policajaca, a zbog toga je Trifković zadnjih 9 mjeseci proveo u pritvoru.

Trifković je osumnjičen da je, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošom Obradovom, u noći između 26. i 27. jula prošle godine u Ulici Azize Šaćirbegović u Sarajevu ukrao vozilo “škodu oktaviju”, karavan crne boje, te su je skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Stefan Samardžija i Miloš Obradov su 31. jula 2018. isto vozilo prevezli na područje Banjaluke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu sve do 5. septembra 2018. Tada su Srećko Trifković, Stefan Samardžija i Miloš Obradov, po prethodnom planu i dogovoru sa još najmanje jednim, za sada nepoznatim, počiniocem navedeno vozilo koristili za praćenje Damira Ostojića i Sandre Jošić.

Na unaprijed pripremljenoj lokaciji, na raskrsnici ulica Kozarska i Duška Trifunovića, za sada nepoznata osoba čekala je nailazak oštećenih i po njihovom dolasku u 23.48  ispalila u njih, iz neposredne blizine, iz automatske puške tri kratka rafala od 16 projektila od kojih su pet pogodili u tijelo i glavu Ostojića, nanoseći mu povrede od kojih je preminuo na licu mjesta. Šest projektila pogodili su njegovu suprugu Sandru Jošić u predjelu tijela i glave.

Oni su zatim tim spornim automobilom pobjegli u banjalučko naselje Bistrica gdje ih je najvjerovatnije čekao još jedan saučesenik.

U tom mjestu zapalili su „škodu“, a prilikom pregleda vozila u njoj je nađena i puška koja je najvjerovatnije korištena u vrijeme ubistva.

Prema nekim informacijama sumnja se da ubica nije iz BiH i još da je isto veče napustio granice naše države.

Nedavno se u javnost pojavila informacija da je prilikom prošlog saslušanja u Republičkom tužilaštvu Trifković odao imena ubica i naručioca, ali to ipak nije bilo tačno. Od tada do danas nije bilo novih hapšenja

Trifković je do sada više puta hapšen i osuđivan, a najčešće zbog krađa automobila. U Sarajevu mu se trenutno sudi zbog učestvovanja u krađi najmanje 200 automobila,  a sarajevska policija je tvrdila da ima čvrste dokaze da je on povezan i sa ubistvom policajaca. Međutim, poslije 9 mjeseci od ovog slučaja protiv njega nije podignuta optužnica.

Priznanje

Tokom nedavnog isptivanja u Republičkom tužilaštvu Stefan Samardžija i Miloš Obradov su priznali tužiocima da su oni spornu “škodu” prevezli iz Sarajeva do Travnika, a policija je pronašla i materijalne dokaze koji to potvrđuju.

Oni su tvrdili da nisu znali za šta će biti korišteno ovo vozilo.

Policija ih sumnjiči da su oni vozili “škodu” u noći ubistva, što su obojica demantovali, tvrdeći da nemaju veze s ubistvom.

Obradov se već nalazi u pritvoru zbog ubistva sarajevskih policajaca, a i Samardžija je saslušavan zbog ovog slučaja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO