Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SASTANAK LIDERA SRBIJE I CRNE GORE Vučić i Đukanović saglasni u tome da se ne slažu

Politika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Predsjednici Srbije Aleksandar Vučić i Crne Gore Milo Đukanović susreli su se večeras u Izraelu, saznaje Blic. Dvojica predsjednika borave u ovoj zemlji povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust.

Vučić i Đukanović dugo su tokom zvanične večere razgovarali o svim važnim pitanjima u međusobnim odnosima Srbije i Crne Gore.

Vučić je ekskluzivno za Blic rekao da je razgovor bio težak i kompleksan.

– Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom Zakonu o vjerskim slobodama u Crnoj Gori i saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene, i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav – kaže Vučić.

Dvojica predsjednika saglasili su se da razgovore uskoro nastave.

– Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svjesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smiju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja – rekao je Vučić.

Evrointegracije su takođe bile tema.

– Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu – kazao je Vučić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO