Društvo

SAVČIĆ OŠTRO PORUČIO "Nedopustiva politička zloupotreba BORS"

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić izjavio je da BORS nije ni antivladina, ni antiopoziciona organizacija, te da su nedopustivi pokušaji njene političke zloupotrebe.

SAVČIĆ OŠTRO PORUČIO "Nedopustiva politička zloupotreba BORS"
FOTO: SRNA

Mi smo nevladina, nacionalna i patriotska organizacija koja mora i treba biti korektivni faktor kada je riječ o najkrupnijim pitanjima za sudbinu Srpske – rekao je Savčić za ATV komentarišući činjenicu da je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić nedavno pocijepao svoju boračku knjižicu i pozvao borce da isto urade.

On je naveo da je BORS uspio da očuva dostignuti nivo prava boraca Vojske Republike Srpske, ali i da uvede nova, što je, kako kaže, uspjeh s obzirom na trenutnu društveno-ekonomsku situaciju.

– Tražimo pravedna rješenja i da najugroženiji pripadnici boračke populacije dobiju bolji materijalni položaj. To se, prije svega, odnosi na nezaposlene demobilisane borce koji su najosjetljiviji i najugroženiji dio. Cilj je da se napravi socijalna karta kada je riječ o tim ljudima i utvrdi njihov tačan broj kako bi im se pomoglo – rekao je Savčić.