Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SAVČIĆ OŠTRO PORUČIO “Nedopustiva politička zloupotreba BORS”

Društvo
Autor:

Foto: Srna

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić izjavio je da BORS nije ni antivladina, ni antiopoziciona organizacija, te da su nedopustivi pokušaji njene političke zloupotrebe.

– Mi smo nevladina, nacionalna i patriotska organizacija koja mora i treba biti korektivni faktor kada je riječ o najkrupnijim pitanjima za sudbinu Srpske – rekao je Savčić za ATV komentarišući činjenicu da je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić nedavno pocijepao svoju boračku knjižicu i pozvao borce da isto urade.

On je naveo da je BORS uspio da očuva dostignuti nivo prava boraca Vojske Republike Srpske, ali i da uvede nova, što je, kako kaže, uspjeh s obzirom na trenutnu društveno-ekonomsku situaciju.

– Tražimo pravedna rješenja i da najugroženiji pripadnici boračke populacije dobiju bolji materijalni položaj. To se, prije svega, odnosi na nezaposlene demobilisane borce koji su najosjetljiviji i najugroženiji dio. Cilj je da se napravi socijalna karta kada je riječ o tim ljudima i utvrdi njihov tačan broj kako bi im se pomoglo – rekao je Savčić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO