Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŠERANIĆ OSUDIO NAPAD “Nedopustivo nasilje nad stručnim radnicima”

Politika
Autor:

Foto: Srna

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić oštro je osudio napad na radnika u banjalučkom Centru za socijalni rad, upozorivši da je nedopustiv bilo kakav oblik nasilja nad stručnim radnicima koji prilikom obavljanja svog posla ne smiju biti izloženi verbalnim ili fizičkim napadima.

– Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske nastaviće da pruža institucionalnu podršku zaposlenima u centrima za socijalni rad i da u saradnji sa nadležnim lokalnim zajednicama, rukovodstvima centara i udruženjima stručnih radnika podrži rješenja koja bi spriječila ovakve vrste neprijatnosti – rekao je Šeranić.

On je podsjetio da stručni radnici iz oblasti socijalne zaštite svakodnevno rade sa najosjetljivijim kategorijama kojima je potrebna podrška društva, zbog čega je važno da svoj posao mogu da obavljaju u sigurnom okruženju i bez izloženosti bilo kakvim napadima ili pritiscima.

Osoba čiji su inicijali Đ.D. jutros je u Centru za socijalni rad vrijeđala zaposlene, nakon čega je glavom udarila radnika O.B. u glavu i nanijela mu povrede.

Službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su počinioca, a povrijeđena osoba je upućena je u Službu hitne medicinske pomoći Banjaluka.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO