Hronika

ŠESTORO UHAPŠENIH U akciji “Klanac” pronađeno oko 30.000 KM, oružje i droga

Na području Tuzlanskog kantona uhapšeno je šest osoba zbog sumnje da su počnile krivična djela iz oblasti zloupotrebe narkoričkih sredstava, posjedovanja i krijumčarenja nelegalnog naoružanja.

ŠESTORO UHAPŠENIH U akciji “Klanac” pronađeno oko 30.000 KM, oružje i droga
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona i Policija Brčko distrikta juče su zajedno realizovale dio operativne akcije kodnog naziva “Klanac” u kojoj su, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta, na području Tuzlanskog kantona izvršili pretrese na šest lokacija u Gračanici, Tuzli i Srebreniku.

U pretresima je pronađeno oko 30.000 KM u raznim apoeima, automobil “hjyndai”, oko četiri kilograma spida, neutvrđenu količinu kanabisa, dvije automatske puške, sedam okvira za automatsku pušku, više komada municije različitog kalibra, dvije tromblonske mine, više komada ručnih bombi, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pročitajte još

Uhapšene su osobe čiji su inicijali H.T. (35), E.T. (43), A.H. (33) i M.T. (36), svi iz Gračanice, te E.A. (42) iz Srebrenika i E.A. (34) iz Tuzle.

Uhapšeni H.T. (35), E.A. (34) iz Tuzle i A.H. (33) predati su Policiji Brčko distrikta, protiv kojih će u narednom periodu biti upućeni adekvatni izvještaji nadležnom tužilaštvu Brčko distrikta.

Uhapšeni E.T. (43), M.T. (36) i E.A. (42) iz Srebrenika zadržani su u prostorijama MUP-a Tuzlanskog kantona, koja će u zakonskom roku i uz izvještaj biti predati kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Pretresi su realizovani po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta, s ciljem otkrivanja, dokazivanja i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkoričkih sredstava, posjedovnja i krijumčarenja nelegalnog naoružanja koje je vršila organizovana kriminalna grupa na širem području BiH.

Prihvati notifikacije