Hronika

Simovićeva porodica prima prijetnje: Suđenje za ubistvo vođe grupe "Ultra bojs" još traje, okrivljeni pušteni iz zatvora

Aleksandru Nikoliću, Igoru Vreviću i Milošu Mišljenu, optuženim za teško ubistvo vođe Zvezdine navijačke grupe "Ultra bojs" Borvoja Simovića na Senjaku u Beogradu 25. juna 2020. godine, pritvor je zamijenjen blažom mjerom kućnim pritvorom uz nanogicu. Tu odluku je sudsko vijeće Višeg suda, sa sudijom Slavicom Nikolić na čelu, donijelo na poslednjem ročištu 3. juna, na prijedlog branilaca okrivljenih.

Simovićeva porodica prima prijetnje: Suđenje za ubistvo vođe grupe "Ultra bojs" još traje, okrivljeni pušteni iz zatvora
FOTO: ZORAN ILIĆ, PRIVATNA ARHIVA / RINGIER

Juče se na groblju kraj groba ubijenog mladića okupilo se stotinak ljudi, članova porodice, rodbine i prijatelja, koji su obilježili godišnjicu tragičnog događaja koji im je promijenio živote, a Borivojev ugasio zauvijek.

Do pucnjave u kojoj je stradao Simović došlo je u parku na Senjaku kada su se dotadašnji prijatelji posvađali, a na kraju i potegli oružje. Ispaljeno je nekoliko metaka, a jedno zrno je pogodilo Simovića. Utvrđeno je da je pogođen sa leđa.

Pročitajte još

Iako su se svi razbježali, policija je brzo ustanovila ko je sve učestvovao u pucnjavi, a tada su se osumnjičeni Aleksandar Nikolić, Igor Vrević i Miloš Mišljen predali policiji nakon 30 dana i započeo je dug i mučan sudski postupak. Iako se činilo da će sve ići brzo, ipak nije bilo tako, pa su na kraju optuženi za teško ubistvo i ublažena im je mjera zatvora. Ali, kako su se oni našli van ćelija, porodica Simović je počela da strijepi.

– Još dok su optuženi bili u pritvoru, do porodice ubijenog Borivoja počele su da stižu poruke preko nekih zajedničkih poznanika, počela su da stižu upozorenja, koja su više ličila na prijetnje. Pominjalo se da će svjedoci, koji su teretili optužene, požaliti zbog svog iskaza, kao i da bi za okrivljeno sve moglo da bude sređeno – kaže izvor blizak porodici ubijenog mladića.

– Prijetnje su postale ozbiljne, policija je obavještena o tome, dosta stvari koje su se dešavale u ovom slučaju su vrlo čudne. Prvo je u opticaju bila verzija koju je plasirala odbrana da je Borivoje sam sebi pucao u leđa. Kako je to moguće? Podsjetilo me je na slučaj gardista iz Topčidera, kao da je neko htio sve da zataška –

Inače, balističar Milan Kunjadić je odbacio mogućnost da je ubijeni mladić stradao od metka koji je sam ispalio i koji je potom rikošetirao i pogodio ga ispod lijevog pazuha.

Tokom suđenja utvrđeno je da Simovića u parku na Senjaku prije dvije godine, nije ubio hitac okrivljenog Aleksandra Nikolića, piše Nova.

Zanimljivo je da su mnogi svjedoci tokom postupak mijenjali iskaz. Ono što su rekli u policiji i tužilaštvu tokom istrage, uglavnom su poricali na sudu i mijenjali priču, a mnogi od njih su rekli da se više ne sjećaju šta se dogodilo kobne večeri, 25. juna 2020. godine.

Prihvati notifikacije