Zabava

"Sin je dugo želio društvo" Glumica Nada Macanković o drugoj trudnoći i korona virusu

Glumica ističe da je uz pomoć doktora uspjela da pobedi virus korona na samom početku trudnoće, ali da se sada osjeća odlično.

"Sin je dugo želio društvo" Glumica Nada Macanković o drugoj trudnoći i korona virusu
FOTO: RAJKO RISTIĆ/RAS SRBIJA

Nada Macanković nedavno je otkrila da sa suprugom Bojanom Janićem čeka drugo dijete, ali i da je vijest o prinovi saznala u isto vrijeme kad je dobila i pozitivan test na virus, prenosi Blic.

– Sada se osjećam odlično i nadam se da će tako ostati do kraja trudnoće – započinje lijepa glumica i nastavlja:

– Imala sam koronu na samom početku trudnoće, zapravo u onom momentu kad sam saznala da sam u drugom stanju, bila sam pozitivna na virus, ali simptome gotovo da nisam imala. Posumnjala sam jedino zato što su mi se dva člana porodice u to vrijeme razboljela, muž i tata.

Glumica poručuje da odlično podnosi drugo stanje, kao i da se njen i Bojanov sin, koji je već osvojio publiku u seriji i filmu “Južni vetar”, najviše raduje prinovi.

– Nisam nimalo zahtjevna trudnica, jako sam aktivna i srećna sam što mi telo to još uvijek dozvoljava. Tako da dosta šetam i povremeno vežbam – kaže Nada i dodaje:

– Mićko se jako obradovao vijestima, dugo je to želio. On bi najviše volio da dobije i brata i sestru.

Od kada je saznala da je trudna, glumica je riješila da se povuče iz glume nakratko, te sada vrijeme ispunjava nekim drugim stvarima.

– Čitam, kuvam, bavim se svojom porodicom i borim se za ono do čega mi je stalo. Recimo, išla sam sa sinom Milutinom na protest za zaštitu životne sredine, mislim da je jako važno da što više podignemo svijest o tome koliko nam je priroda ugrožena i da uradimo sve što možemo da je obnovimo i zaštitimo. Živjela sam u Kini, u Šangaju i Pekingu 2013. godine, i sjećam se da nekim danima nije moglo da se izlazi bez maski zbog ogromnog zagađenja, a evo sada im je vazduh čist, znači da može! Nervira me kada se u pojedinim medijima to predstavlja kao politički protest, jer on to nije, svim ljudima, bez obzira za koga glasaju. Trebalo bi da svima bude stalo da imamo čist vazduh, vodu i zemlju, jer od toga zavisi zdravlje nas i naše djece – kaže Nada koju je publika u proteklom periodu imala priliku da gleda u seriji “Kralj”, koju je režirao Zdravko Šotra.

Iako su pojedini glumci istakli kako nije lako raditi sa Šotrom, Nada ima potpuno drugačiji utisak nakon njihove prve saradnje.

– Ja bih baš rekla suprotno, da je sa Šotrom lako raditi, jer on voli glumce i glumci vole njega. Bez obzira na teške okolnosti u kojima smo se nalazili zbog pandemije, snimanje pamtim kao radosno i lijepo iskustvo – ističe glumica koja je nakon što je rodila sina Milutina uglavnom radila u pozorištu, a manje na setu, te sada otkriva da li će se voditi istom parolom i nakon drugog porođaja:

– Nije to bila moja parola nego sticaj nekih okolnosti, ne znam sta će me dočekati nakon porodiljskog odsustva, ali nadam se nekim novim zanimljivim saradnjama, bilo u pozorištu, bilo ispred kamera.

Nada otkriva da ju je virus podmuklo napao.

– Korona je međutim bila jako podmukla prema meni, da nisam poslušala doktore i uradila detaljne analize, ne bih znala da mi je izazvala problem sa cirkulacijom, pa sam naredna tri mjeseca primala terapiju da se to dovede u red.

Sem lijepim i potpuno prirodnim izgledom, Nada može da se pohvali i što je više od jednu deceniju u idiličnom braku sa odbojkaškim trenerom Bojanom Janićem. Kako sama kaže, tajna uspješnog života udvoje je vrlo jednostavna.

– Istina je da prirodu jako volim i cijenim pa sam se tako trudila da očuvam ono što mi je priroda dala. Možda sam malo i ekstremna u tome jer nisam nikada ni kosu farbala, niti sam radila bilo kakve intervencije da bih promijenila svoj izgled. Zdrava i umjerena ishrana, vežbanje i lijepe misli u glavi su ključne stvari za lijep i prirodan izgled. A za brak je ključna stvar ljubav – poručila je glumica.

Prihvati notifikacije