Politika

Širi govor mržnje: Istraga protiv imama iz Kozarca

Policijska uprava Prijedor saopštila je da je do saznanja o širenju govora mržnje od strane imama u Kozarcu obaviješteno nadležno tužilaštvo.

Skandalozan govor imama Amira Mahića iz Kozarca
FOTO: KOZARAC.EU/YOUTUBE/SCREENSHOT

Po saznanju o postojanju video snimka u kojem vjerski službenik iz Kozarca širi govor mržnje i iznosi niz  uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve, obavijestili smo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru i u skladu s tim preuzimaju se mjere u cilju dokumentovanja slučaja – saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

U saopštenju se dodaje da je za dalje informacije nadležno OJT Prijedor.

Pročitajte još

Podsjetimo, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u prijedorskom naselju Kozarac Amir Mahić je Svetom Savi pripisao fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) sektaštvo. On je tokom vjerske službe u Kozarcu, rekao da je Sveti Sava bio “veoma kontroverzna ličnost”, da je to “jedan od činovnika SPC” i da je “laž da je prosvetitelj”.

– Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih dijelova svijeta, taj čovjek? To je čovjek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovdje dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta – rekao je glavni imam iz Kozarca vjernicima 27. januara ove godine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu