Gradovi

SITUACIJA JOŠ NIJE ALARMANTNA Ćurić: U slučaju potrebe, Studentski dom i Dom učenika biće kovid bolnice

Situacija na trebinjskom kovid odjeljenju nije alarmantna, ali se moraju preduzeti određeni koraci u slučaju pogoršanja i zato su neki objekti u Trebinju spremni da budu pretvoreni u kovid bolnice, izjavio je Srni gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

SITUACIJA JOŠ NIJE ALARMANTNA Ćurić: U slučaju potrebe, Studentski dom i Dom učenika biće kovid bolnice
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Svjedoci smo da je određen broj objekata u Trebinju i ranije bio namijenjen za pacijente pozitivne na virus korona. Nadam se da ćemo od nadležnih ministarstava dobiti potrebna odobrenja. Najbitnije je da pacijent dobije medicinsku uslugu – naglasio je Ćurić.

On je pojasnio da će, u slučaju potrebe, u kovid bolnicu biti pretvoreni Studentski dom i Dom učenika u Trebinju.

Ćurić je rekao da se situacija u vezi sa virusom korona u Trebinju, kao i u ostalim dijelovima Republike Srpske, usložnjava i da se to najbolje vidi iz podatka da je zaraženo još 49 Trebinjaca.

Pročitajte još

On napominje da je povećan i broj testiranih osoba koje se javljaju sa simptomima.

– Naš cilj je da u narednom periodu iznađemo rješenje da svi ljudi kojima je potrebna medicinska pomoć to imaju – ističe Ćurić.

On je dodao da zaposleni u trebinjskoj Gradskoj upravi, kojima to dozvoljava priroda posla, rade od kuće i pozvao sva preduzeća da tako postupe.

Ćurić je pozvao i sve političke partije u Trebinju da obustave okupljanja vezana za trenutnu političku kampanju.

Gradonačelnik Trebinja je rekao da je gradski Štab za vanredne situacije u stalnom zasjedanju i pozvao sve građane da poštuju preporučene epidemiološke mjere.