Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SJAJNE VIJESTI Malena Petra se izborila sa komplikacijama, prikupljen je i novac za liječenje

Društvo
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Lijepe vijesti: Novac za liječenje četvorogodišnje Petre Đorđević, koja se sa opakim tumorom na mozgu bori od maja prošle godine, prikupljen je, pa će nastavak liječenja moći da se obavi u Beogradu!

U Fejsbuk grupi “Za Petru Đorđević”, objavljena je poruka njene majke Daliborke Đorđević koja je mnogima izmamila osmijeh olakšanja jer je javljeno da je djevojčica uspjela da se izbori sa komplicijama.

Petrina majka se zahvalila svim ljudima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji prikupljanja novca, pa saopštila da je novac prikupljen.

– Novca ima dovoljno. Sve što je potrebno isplaćeno je u bolnici. Prethodnih nedjelja Petra je prošla kroz jako težak period oporavka od posljednje hemioterapije. Sa radošću vam javljamo da se junački izborila sa svim komplikacijama i da je sada stabilno – napisala je ona.

U objavi je još navedeno da se nastavak terapije, predložen da se obavi u francuskoj klinici, ni po čemu ne razlikuje od onoga koji se može obaviti u Srbiji, te su roditelji donijeli odluku da se vrate u Beograd.

– Naša borba se nastavlja, beskrajno hvala svima – napisano je u objavi.

Podsećanja radi, maloj Petri je pozilo u maju prošle godine nakon čega je, po nalogu oftalmologa, Petri urađen skener glave. Petog jula 2019. godine dijagnostifikovan joj je tumor na mozgu nakon čega je uslijedila hitna operacija na Klinici za Neurohirurgiju KCS. Poslije četvoročasovne operacije, Petra se oporavljala u bolnici još 20 dana.

Histopatološka analiza je utvrdila da se radi o veoma rijetkoj vrsti malignog tumora – Plexus choroidei cancer, gradus 3. Poslije konsultacije sa francuskim ljekarima i dodatnim analizama koje su uradili u Parizu, saznalo se da Petra ima rijetku mutaciju gena koja je dovela do stvaranja tumora. Zbog toga se Petri ne preporučuje liječenje standardnim protokolima, već individualnom terapijom bez zračenja.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO