Svijet

"SKAKALA JE PO MENI, ODGURNUO SAM JE I POBJEGAO" Namamila dječake (14) u svoj dom, na sudu ISPRIČALI DETALJE

Tea Vinsent (32) saslušana je na sudu, nakon što je namamila dvojicu tinejdžera u svoj dom i imala seksualni odnos sa jednim od njih, iako su je upozorili da su još uvijek maloljetni i još uvijek idu u školu.

"SKAKALA JE PO MENI, ODGURNUO SAM JE I POBJEGAO" Namamila dječake (14) u svoj dom, na sudu ISPRIČALI DETALJE
FOTO: TEAH LEANNE/FACEBOOK/SCREENSHOT

Ona je dvojicu 14-godišnjaka dovela u svoj stan tako što im je ponudila čašu vode nakon što ih je vidjela kako igraju fudbal. Odvela je jednog od dječaka u svoju spavaću sobu i potom imala seksualni odnos sa njim, rečeno je poroti na suđenju u Glosteru.

Tea Vinsent, inače majka troje djece, priznala je da je imala seks s dječakom, i da se to dogodilo 2018. godine, ali je tvrdila kako je tada vjerovala da on ima više od 16 godina.

Tužilac Kristofer Smit rekao je poroti da je optužena ponudila dječacima čašu vode i pozvala ih u svoju kuću.

– Dječaci su prihvatili ponudu gospođe Vinsent i svratili su kod nje. Jedan od dječaka ju je poznavao. Oni su sjedili za kuhinjskim stolom kada joj je jedan od njih rekao da ima samo 14 godina i da još uvijek ide u školu – rekao je tužilac.

Njih troje su neko vrijeme razgovarali o školskom životu, prije nego što je Vinsent odlučila da promijeni temu i počne da priča o svom tijelu, a zatim i o seksu.

– Razgovarali su o školi, a potom je optužena pokrenula razgovor o seksu. Nešto stariji dečak osjećao je da gospođa Vinsent želi seksualne odnose sa drugim dječakom – kaže tužilac Smit, i dodaje: “Ona je potom pozvala mlađeg dječaka na sprat. On se penjao misleći da će gledati TV ili neki drugi uređaj za igre, dok je njegov prijatelj ostao dolje u ​​kuhinji”.

Pročitajte još

– Gospođa Vinsent je tada odvela dječaka u njenu spavaću sobu i rekla mu da sjedne na krevet. Napustila je sobu i pojavila se nekoliko trenutaka kasnije potpuno gola. Povukla ga je natrag na krevet tako da je ležao – priča tužilac.

Tinejdžer je rekao pred sudom da je optužena pokrenula seksualni odnos sa njim bez prethodnog razgovora.

– Skakala je po meni oko pet minuta – rekao je tinejdžer.

Tužilac je rekao kako je ona znala da je maloljetan i da postoji velika starosna razlika između njih.

– Ona je bila dvostruko starija od njega, on ju je na kraju odgurnuo, obukao se i pobjegao – rekao je tužilac.

Drugi tinejdžer je rekao kako je čuo seksualne zvukove, i da se osjećao jako neprijatno i na kratko je napustio kuću prije nego što se vratio. Rekao je i da osjeća da je njegov prijatelj ispao idiot. Oni su tada sve ispričali svom prijatelju koji ih je savjetovao da incident prijave porodici žrtve.

Tri dana kasnije troje njihovih drugara obišli su tinejdžera koji je imao odnose sa optuženom. Oni su tada rekli porodici šta se dogodilo, a majka tinejdžera je zatim otišla na kućnu adresu Tee Vinsent.

Kada je Vinsent otvorila vrata, majka je upitala šta se dogodilio, i zašto je imala seksualne odnose sa njenim sinom, a optužena nije željela da odgovori jer je bila u prisustvu svog djeteta i zalupila je vrata.

Tužilaštvo je tada iznijelo podatak da je sutradan prijatelj optužene Vinsent otišao do kuće tinejdžera i prijetio da više ne dolaze kod optužene.

– Dječak je otvorio vrata i tada ga je nepoznata osoba upozorila da će, ako njegov otac ili stariji brat ikada ponovo odu u kuću optužene, “zabiti nožem u vilicu” – rekao je tužilac.

Kada je Tea Vinsent uhapšena, pred sudom je rekla kako su joj oba dječaka rekla da imaju po 16 godina, i nije željela da odgovara na druga pitanja.

Tužilac je tada porotnom vijeću od osam muškaraca i četiri žene objasnio da nije bilo spora da je došlo do seksualnog odnosa, već da se ispitivalo doba mladih.

Presuda još uvijek nije donijeta, a suđenje se nastavlja, piše Blic.