Svijet

SKANDAL TRESE ŠPANIJU Premijer Sančez razmišlja o ostavci zbog supruge

Španski premijer Pedro Sančez negirao je danas optužbe za korupciju protiv svoje supruge Begonje Gomes, ali je rekao da ce razmotriti da li će podnijeti ostavku, nakon što je pokrenuta sudska istraga zbog sumnji da Gomes koristila svoj položaj da utiče na poslovne aranžmane.

Pedro Sančez
FOTO: OLIVIER HOSLET/EPA

Moram da stanem i razmislim. Moram da odgovorim na pitanje da li se isplati i vrijedi nastaviti, s obzirom na blato koje su desnica i krajnja desnica napravili od naše politike i da li ću nastaviti da vodim vladu ili ću se odreći te najveće počasti – naveo je Sančez u pismu objavljenom na platformi Iks.

Iako tvrdi da su optužbe protiv njegove supruge lažne, Pedro Sančez je rekao da će otkazati dnevni raspored do ponedeljka kada ce objaviti da li ce nastaviti ili se povuci sa mjesta premijera.

Pročitajte još

Pokrenuta istraga

Španski sud pokrenuo je danas preliminarnu istragu o tome da li je supruga španskog premijera iz redova socijalista Begonja Gomes, počinila krivično djelo trgovine uticajem i korupciju tokom obavljanja svog privatnog posla.

Sud nije iznio više detalja pošto je slučaj zapečacen i preliminaran, samo je naveo da je uslijedio nakon žalbe grupe za borbu protiv korupcije “Čiste ruke”, čiji lider ima veze sa krajnjom desnicom, prenio je Rojters.

Grupa je navela da je Gomes iskoristila svoj uticaj kao supruga premijera da bi navodno obezbjedila sponzore za magistarski kurs na univerzitetu koji je vodila.

Sančez je poslanicima u Kongresu nakon što je vijest potvrđena, rekao da vjeruje u pravosudni sistem.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu