Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SKANDAL U HRVATSKOJ Radnik u ambasadi ucjenjivao bivšu djevojku objavom EROTSKIH SNIMAKA

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Radnik u ambasadi u Hrvatskoj pretvorio je u pakao život svoje bivše djevojke, kada je nakon raskida, počeo da je ucjenjuje eksplicitnim video snimcima.

Osim pokušaja da od nje iznudi 40.000 evra u zamjenu za ćutanje kako ne bi distribuirao njene golišave fotografije i zajedničke intimne video snimke, 46-godišnjak je u aplikaciji Viber osnovao grupu u koju je uključio roditelje bivše djevojke i prijatelje te u njoj objavio kompletan erotski sadržaj koji su njih dvoje tokom veze snimili, prenosi Jutarnji list.

Zaskočio je pred ulazom

Muškarac je na Opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog toga nedavno nepravosnažno osuđen na godinu dana zatvora.

Prema optužnici, muškarac je od avgusta do kraja septembra 2016. bivšoj partnerki slao poruke i tražio 40.000 evra preteći joj objavom njihove intime ako ga ne posluša. Sredinom jula ju je zaskočio pred ulazom u zgradu gdje stanuje te je vrijeđao tražeći da zove svoga dečka kojem je, potom, u telefonskom razgovoru zaprijetio da mu daju novac. Bivšu partnerku okrivljeni je zatim pljunuo te udario mobilnim telefonom u predjelu noge. Nakon toga se susreo s novim dečkom bivše djevojke koji mu je iz sažaljenja, kad mu je kroz prijetnje rekao da “je bez novca i bez djevojke”, predao 5.000 kuna (oko 670 evra). Ali, nezadovoljan ishodom, 46-godišnjak je preko Vibera poslao porno materijal što je natjeralo devojku da potraži pomoć.

– Nisam kriv, a 5.000 kuna sam dobio kao dio troška najma stana jer preko ljeta nisam bio u Zagrebu dok ona jeste. Nisam joj slao poruke i ne znam odakle uopšte 40.000 evra. Besmisleno je i smiješno. Sve je to iza mene. I žao mi je što je do svega došlo – rekao je kratko radnik u ambasadi.

Nesuđena ljubav

U prilog mu, međutim, nisu išle poruke koje je poslao bivšoj djevojci.

– Žao mi je, ali u meni radi nešto ružno pošto te ne mogu imati i onda sam takav, moraću se hvaliti tvojim slikama i filmovima… Pristao bi na sve samo da te vidim bar ponekad i ne bih onda želio da ti napakostim – stajalo je u prepiskama.

– Bila sam šokirana njegovim ponašanjem jer ga takvog nisam poznavala. Napravio je dvije grupe na Viberu. U jednu je stavio mog oca, sestru i mene, a u drugi prijateljice i sestru te u njima objavio moje obnažene fotografije i snimke naših seksualnih odnosa. Osjetila sam strah jer nisam znala šta bi moglo još uslijediti pa sam otišla u policiju – ispričala je žrtva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO