Kultura

"ŠKOLA NA SELU" Premijera filma u Dječijem pozorištu RS

Premijera filma "Škola na selu" održaće se u srijedu u 20 časova u Dječijem pozorištu RS.

"ŠKOLA NA SELU" Premijera filma u Dječijem pozorištu RS
FOTO: DJEČIJE POZORIŠTE RS

S obzirom na epidemiološku situaciju u isto vrijeme će se emitovati premijerno na RTRS plus. Film je podržan od strane Grada Banjaluka, Predsjednice RS, a medijski pokrovitelj je RTRS.

Glavni glumci su djeca polaznici škole glume “DEA Nika” koja je i producent filma, a igraju i Gordana Milinović, Maja Vujanović, Bojan Kolopić, Milica Milovanović i Zoran Ćurguz. Kao specijalni gosti u filmu se pojavljuju Nenad Okanović i Bojan Ivković.

Tekst je po ideji Duška Mazalice napisao Milan Gajić. Režiju potpisuje Duško Mazalica, direktor fotografije je Igor Šamara, snimatelj je Milan Banjac dok je montirao Aleksandar Bundalo. Snimatelj i dizajn tona je Vladimir Vladetić. Muziku potpisuje Đorđe Milovanović. Izvršni producent je Gordana Milovanović.

Priča je smještena u današnje vrijeme i obrađuje temu odrastanja jedne djevojčice kojoj su roditelji posvećeni karijeri i odlaze u Njemačku da rade, a nju ostavljaju kod bake na selu. Ona prolazi kroz razne nesuglasice u novoj sredini ali ipak na kraju sazrijeva u zdravu i hrabru djevojčicu.