Društvo

Skup "Pravda za Davida" 203. put u Banjaluci, okupljenima se večeras obratio i Vukota Govedarica

Banjalučani su se i večeras okupili na glavnog gradskom trgu po 203. put u znak podrške porodici koja traži istinu o ubistvu Davida Dragičevića, a početak je obilježen dolaskom Vukote Govedarice koji je ispraćen aplauzom više stotina građana.

Skup "Pravda za Davida" 203. put u Banjaluci, okupljenima se večeras obratio i Vukota Govedarica
Foto: Dejan Božić/ RAS Srbija

Govedarica i drugi članovi opozicije stajali su uz okupljene građane dok je Davor Dragičević počeo svoj uobičajeni govor riječima: “Dragi moj sine, dušo moja, dragi Davide dušo naša”.

Mirno i dostojanstveno smo već 203 dana na trgu. Bez nečega konkretnog, djela me ne interesuju, a kamoli riječi. Meni je dijete mučeno i masakrirano, a zatim položeno u Crkvenu. Večeras, njih preko 300 će mirno da spava, a upetljani su u organizovano ubistvo Davida Dragičevića. Za pola časa smo pokazali da na miran i dostojanstven način možemo blokirati Banjaluku. Sljedeći put, vrlo brzo, ako vi ne budete uradili sve što treba, ja ću povesti svoje ljude i svoj narod u borbu za život i smrt. Ovo život nije, ovo je smrt – poručio je Davor Dragičević, a njegove riječi pozdravljene su od strane okupljenih građana.

Davor je dodao da ga ne interesuje ni međunarodna zajednica.

– Ne budete li do 14. novembra do 18 časova uradili nešto. Advokati me više ne interesuju. Kažu pa Đorđe Rađen ga je ubio, nije već ga je ubila država – zagalamio je ogorčeni otac.

Okupljenima se obratio RVI Aleksandar Kecman i Davorov prijatelj.

– Svima koji kažu da je ovaj čovjek izdajnik, da je rušilac Republike Srpske, onda ću im poručiti da sam i ja s njim. Izvinite što sam došao ovako, ali radio sam danas i čistio zgradu sa bračnim parom, djecom palih boraca od kojih je žena sa fakultetskom diplomom.  Jesmo li se za ovu Republiku Srpsku borili – upitao je ovaj ratni vojni invalid.

Pročitajte još

Za govornicu je stao i lider SDS Vukota Govedarica

-Dobro veče, dobri ljudi. Dobro veče i hvala vam,  Hoću da živimo kao slobodni ljudi, jer oni prijete i ucjenjuju svoj narod, svoje ljekare, rudare i mlade ljude koji nemaju njihovu člansku kartu. Hoću da istrajem i neću da pokleknem. Za mene pogodbe nema i ja ne trgujem politikom. Napisali su da hoću da se pogodim za neku fotelju, lažu jer ja to neću. Ja Vukota Govedarica iz Gacka poručujem da hoću da znam koliko je bilo lažnih listića. Tražimo da se utvrdi svaki glasački listić i nađemo one lažne koji su ubačeni u glasačke kutije. Ne znam zašto se boje istine. Ja nisam pokraden 7. oktobra već volja naroda. Odavde im poručujem da oni koji su počeli mandate 2014. godine kupovinom mandata i koji skrivaju ubistvo banjalučkog studenta, da sa njima narod nema budućnost. Znam da su pljačkali, znam da su kupovali ali hoću da se to utvrdi jer znam da može. Zlo će biti pobijeđeno, dobro će biti nagrađeno – poručio je Vukota Govedarica.

Pravda za Davida

Na Trgu Krajine okupljenima se večeras obratio Vukota Govedarica.

Posted by Srpskainfo.com on Sunday, October 14, 2018

Dodao je da vjeruje u slobodnu, dostojanstvenu Republiku Srpsku. u kojoj svi imaju jednaka prava u kojoj nema povlaštenih u kojoj žive i rade ljudi koji su obrazovani. Poručio je da se treba saznati ko je ubio i Nikolu Đurovića i sve druge ljude koji su stradali u  Srpskoj.