Hronika

SKUPO PLATILA NAIVNOST Dobojka htjela brak sa američkim vojnikom, pa ostala bez 12.000 KM

Ženi iz Doboja javio se muškrac koji se predstavio kao američki vojnik i obećao joj je brak, a ona je na njegov račun uplatila 12.000 maraka. Međutim, na kraju je shvatila da je prevarena.

SKUPO PLATILA NAIVNOST Dobojka htjela brak sa američkim vojnikom, pa ostala bez 12.000 KM
FOTO: M. ILIĆ/RAS SRBIJA

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez kaže da im je juče prijavljen ovaj slučaj.

– Oštećena je prijavila policiji da je prevarena od strane nepoznate osobe koja se predstavila da je „vojnik SAD“ i da se trenutno nalazi u Siriji. Njih dvoje su stupili u kontakt putem društvene mreže Fejsbuk – pojasnila je Kerkezova.

Ona je dodala da je preverena žena ispričla da je sa tim muškarcem dogovorila da će se vjenčati te da će  joj on na njenu adresu poslati paket u kome su se nalazili navodno papiri koji su im potrebni za vjenčanje kao i veća količina novca, te je rekao da će joj sve njegov agent donijeti na kućnu adresu.

– Nakon navedenog ona je stupila u kontakt sa njegovim agentom  koji joj je rekao da je potrebno da mu putem „Western uniona” uplati 12.000 KM da plati carinu za paket, što je i učinila. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac  Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Prevara“ – istakla je Kerkezova.

Prihvati notifikacije