Svijet

SLAĐANA MAKRONU POKLONILA ŠLJIVOVICU Ovako je reagovao predsjednik Francuske (VIDEO)

Slađana Stamenović, predsjednica Svesrpske zajednice Francuske, na svečanosti pored Trijumfalne kapije, poklonila je predsjedniku Emanuelu Makronu domaću šljivovicu.

SLAĐANA MAKRONU POKLONILA ŠLJIVOVICU Ovako je reagovao predsjednik Francuske (VIDEO)
FOTO: TVCENTAR/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ona je, na svečanosti povodom Dana primirja, prvom čovjeku Francuske uručila flašu rakije koju su ispekli njeni roditelji u Sedlaru kod Svilajnca, prenosi Blic.

– Imala sam želju da mu uručim poklon, poklonila sam mu čuturicu, to je flaša okrugla kao naša buklija sa bronzanim našim grbom, a zatvarač je srpska kapa šajkača od drveta. On je bio zadovoljan – rekla je Slađana.

Ona je dodala da ju je zatekla reakcija francuskog predsjednika, koji ju je pitao koliko gradi ima rakija.

– Nisam se sjetila, rekla sam mu da je najbolje da proba i procijeni sam. On se nasmijao, podigao flašu i pokazao je publici – dodala je Slađana.

Kako kaže, bilo joj je drago što je uspjela da mu uruči poklon, jer kako kaže, na tim mjestima ne može da se unese skoro ništa.

Slađana je tom prilikom francuskom predsjedniku uložila i prigovor što se na manifestaciji u Parizu pored francuske zastave ne vijore i zastave saveznica i među njima- srpska trobojka, prenosi TV Centar.

– Skrenula sam na to pažnju francuskom predsjedniku. Imala sam utisak da se začudio. Nadam se da će se poslije našeg razgovora ponovo vijoriti i savezničke zastave, među kojima i naša, srpska – zaključila je Stamenovićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije