Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SLIJEDE KAZNE ZA ŠVERCERE Oduzeti duvan, parfemi i airsoft oprema vrijedni 109.000 KM

Hronika
Autor:

Foto: Uprava za indirektno oporezivanje BIH

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija na području Lukavca, GP Rača i GP Orašje oduzeli su raznu robu u vrijednosti 109.000 KM.

-Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, su na osnovu ranijih operativnih saznanja, a u saradnji sa policijskim službenicima MUP TK, PU Lukavac, pretresli putnički automobil, a sve u skladu sa instrukcijom Tužilaštva BiH i Suda BiH – kažu iz UIO.

U saopštenju se navodi da je prilikom pretresa pronađeno 106 kilograma sitno rezanog duvana bez akciznih markica koje izdaje UIO.

Foto: Uprava za indirektno oporezivanje BIH

– Na osnovu ranijih operativnih saznanja, službenici UIO, Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla,  detaljno su pregledali autobusa na GP Rača koji je došao iz Srbije. Tom prilikom, u različitim bunkerima otkrivena je skrivena roba i pronađeno je 1.740 parfema različiti renomiranih robnih marki – Armani, Guči, Hugo Bos i Tom Ford. Prilikom redovnih provjera prometa roba i putnika  na GP Orašje, u putničkom automobilu pronađena je veća količina neprijavljene robe, odnosno, airsoft oprema. Protiv fizičkih lica biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje – saopštili su iz UIO.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO