Politika

Slijedi nova runda pregovora: Vučić najavio da Kurti i on idu u Brisel na razgovore o KiM

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će za dva do tri dana ponovo ići u Brisel na razgovore sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, ali da o tome za sada ne može više da govori jer je takav dogovor.

aleksandar vučić predsjednik srbije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Tokom posjete Opštoj bolnici u Leskovcu Vučić je odgovarajući na pitanje novinara da li će biti reakcija na govor premijerke Ane Brnabić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN i da li očekuje da će se nastaviti dijalog Beograda i Prištine, rekao da Srbija ne može ništa da promijeni osim da se bori i da govori istinu.

– Brnabićeva je dobro uradila i dobro reagovala, vrlo dobru repliku napravila, ali da li će to promeniti stav velikih sila, ne, neće. Kada bih bio analitičar mogao bih da komentarišem stavove velikih sila koje ste mogli da čujete. Pošto nisam, to ne smijem, jer bi svojim stavovima samo naškodio zemlji, ali bila je primetna negde balansiranost, a negde snažna ostrašćenost protiv interesa Srbije – rekao je Vučić.

Pročitajte još

Dodao je da očekuje da u naredna dva do tri dana ode u Brisel sa Kurtijem, ali da ne može da govori o agendi koja je u skladu sa onim što je razgovarao sa “velikom petorkom” i da o tome ne može da govori, jer je takav dogovor.

– Poslije toga imaćemo više informacija. Naše je da sačuvamo Srbiju od svih mogućih mera i urušavanja državnih i nacionalnih interesa i vjerujem da ćemo to uspjeti – poručio je Vučić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu