Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SLUČAJ “BOBAR BANKA” Ni poslije 7 mjeseci nije počelo suđenje BIVŠOJ DIREKTORKI Agencije za bankarstvo RS

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Suđenje bivšoj direktorki Agencije za bankarstvo RS Slavici Injac ni danas nije počelo u Okružnom sudu u Banjaluci, iako je bilo najavljeno.

Sud  BiH je prije sedam mjeseci donio odluku da se suđenje Injčevoj prebaci u Banjaluku, ali još  nije održano ni statusno ročište u ovom slučaju.

U rasporedu suđenja banjalučkog Okružnog suda navedeno je da se predpretresno ročište Injčevoj trebalo održati danas i da je predsjednik sudskog vijeća u ovom predmetu sudija Branimir Jukić, ali ročišta nije bilo.

Razlog nije pojašnjen, a u Republičkom tužilaštvu je rečeno da zvaničan termin nije ni zakazan za danas.

Prvo ročište Slavici Injac u Banjaluci bilo je zakazano i za 27. februara ove godine, ali ni tada nije održano, uz objašnjenje da u Tužilaštvo RS još nije stigla optužnica iz Tužilaštva BiH, te da su je dobili tek 15. marta. To znači da je trebalo pet mjeseci da optužnica stigne iz Sarajeva do Banjaluke.

Tužilaštvo BiH je optužnicu u predmetu “Bobar banka” podiglo u martu 2017. godine i njom je obuhvaćeno 16 osoba. Stavljeno im je na teret da su djelovali kao organizovana grupa, koja je finansijskim kriminalom i raznim zloupotrebama načinila štetu od 122,5 miliona KM i dovela do propasti Bobar banke.

Slavica Injac je optužena da je od jula 2009. imala saznanja da „Bobar banka“ ima veliko izlaganje kreditnom riziku prema grupi povezanih lica, jer je imala uvid u zapisnik o kontroli poslovanja ove banke, kao i da nije ništa preduzela iako je bila dužna da reaguje kao direktor Agencije za bankarstvo RS.

Osim nje, u ovom predmetu su optuženi i Darko Jeremić, Petar Cacanović, Ana Mirosavljević, Dragan Radumilo, Sonja Kurtuma, Saša Tomić, Batrić Đurišić, Zdravko Dubov, Igor Prodanović, Snežana Vujinić, Dragica Tomić, Goran Ignjatović, Pajo Panić, Drago Đukanović i Jefo Bošković.

Vijeće Suda BiH je  izdvojilo predmet protiv Slavice Injac u odnosu na ostale optužene, a njen predmet je 30. oktobra 2018. prebačen na Okružni sud Banjaluka.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO