Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SLUČAJ KOJI JE POTRESAO DOBOJ Porodica sumnja da je Ahmed (14) BRUTALNO UBIJEN i bačen sa kamenoloma  

Hronika
Autor:

Foto: Srpskainfo

Sumnjiva smrt 14-godišnjeg Ahmeda Hidića učenika devetog razreda Osnovne škole “Dositej Obradović”, duboko je potresla stanovnike Doboja.

Dječakovo tijelo pronađeno je preksinoć u mjestu Lipac u podnožju kamenoloma.

Porodica je prijavila dječakov nestanak, a kako nezvanično saznaje Avaz, do njegovog tijela istražitelje su odveli njegovi školski drugovi. Porodicu Hidić šokirale su sumnje da je dječak počinio samoubistvo te su to juče oštro demantovali tvrdeći da dijete nije imalo nikakve probleme ni razlog da digne ruku na sebe.

–  Tek je počeo sa životom. Niti se s kim zamjerio niti je imao razloga da uradi nešto takvo. Sumnjamo da je posrijedi nešto gore, odnosno da je ubijen – kazao je Ismail Hidić (19), dječakov rođak.

Dodao je da porodica čeka zvanične rezultate obdukcije, koja će otkriti tačne uzroke smrti. Prema nezvaničnim informacijama, navodno postoje i svjedoci da su dječaka ubila dvojica nepoznatih muškaraca.

– Smatramo da nije bilo razloga za samoubistvo. Bojimo se da je ubijen. Navodno je mučen pa ubijen. Ali, sačekaćemo obdukciju – kaže Hidić.

Selma Čabrić, pomoćnica direktora škole koju je učenik pohađao, istakla je da je on bio prosječan učenik te da je bio primjernog vladanja.

– U našu školu došao je lani iz Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”. Nije bio problematičnog ponašanja. Prekjuče se na početku četvrtog časa požalio na glavobolju pa je pušten kući. Nadzorne kamere naše škole zabilježile su posljednji put učenika kako izlazi iz škole tačno u 16.20 – pojasnila je Čabrić.

Policija istražuje slučaj

Prema riječima Dragane Kerkez, portparola Policijske uprave Doboj, još se utvrđuju okolnosti tragedije.

– Ne može se sa sigurnošću reći da mu je pozlilo pa da je pao ili skočio. Smrt je nastupila nakon pada, a još utvrđujemo šta je dovelo do toga.  Naložena je obdukcija pa ćemo vidjeti šta je uzrok tragedije. U dosadašnjoj istrazi nijedan trag ne upućuje na ubistvo – kaže Kerkez.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO