Gradovi

SLUŽEN PARASTOS ZA 301 POGINULOG BORCA Dali živote za stvaranje Republike Srpske

Na gradskom trgu u Ugljeviku služen je parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz ovog kraja.

SLUŽEN PARASTOS ZA 301 POGINULOG BORCA Dali živote za stvaranje Republike Srpske
FOTO: SRNA

Poštu poginulim borcima odali su članovi njihovih porodica, saborci, predstavnici lokalne vlasti, Boračke organizacije, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, Policijske stanice Ugljevik i Rudnika i termoelektrane “Ugljevik”.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podsjetio je da je dužnost i obaveza svih da njeguju ideale za koji su živote položili borci Vojske Republike Srpske.

– Svake godine uoči slave opštine, kao i svih važnih datuma, sjećamo se onih koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, a naša dužnost i obaveza je da pomognemo njihovim potomcima, da sve učinimo da u narednom periodu budemo bolji i marljiviji i da srpski narod živi u slobodi – poručio je Perić.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković rekao je da obilježavanje slave opštine – Svete Petke Paraskeve uvijek započinje sjećanjem na one koji su dali živote za slobodu srpskog naroda i Republiku Srpsku.

– Poginulim borcima smo zahvalni za sve ono što danas imamo, a to je sloboda. Ugljevik je dao mnogo u otadžbinskom ratu, 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske. Prva majevička brigada je brojala oko 3.000 Ugljevičana, a 648 ih je ranjeno – rekao je Marinković.