Regioni

Služen parastos zvjerski ubijenom dječaku Slobodanu Stojanoviću

Na Srpskom pravoslavnom groblju u Drinjači kod Zvornika danas je služen parastos dvanaestogodišnjem Slobodanu Stojanoviću, koji je zvjerski ubijen 1992. godine.

Služen parastos zvjerski ubijenom dječaku Slobodanu Stojanoviću
Foto privatna arhiva/Facebook

Parastosu su prisustvovali članovi Slobodanove porodice, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i predstavnici grada Zvornika.

Slobodan je sa sestrom, majkom i ocem živio u Donjoj Kamenici kod Zvornika do četvrtka, 4. juna 1992. godine, kada su u zoru, znajući šta im komšije muslimani spremaju, krišom izašli iz sela. Sa sobom su poveli nekoliko koza i smjestili se u zaseoku Dženarike, kod rodbine.

Slobodan se u tom trenutku sjetio psa koji je ostao vezan i otrčao da ga oslobodi i više se nije vratio.

Pročitajte još

Za ubistvo dječaka Slobodana Stojanovića sudi se Elfeti Veseli.

Tužilaštvo BiH je tereti da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje kod Kamenice, u ljeto 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića na području Kamenice.

U Zvorniku će večeras biti održana promocija dokumentarnog filma “Suza anđela” u produkciji Radio-televizije Republike Srpske i koprodukciji Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica.

Scroll Up