Društvo

SMANJITI GUŽVE Predstavnici iz BiH i Hrvatske zaključili da je važno olakšati procedure prelaska granice

Predstavnici Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hrvatske zaključili su na današnjem sastanku da je važno smanjiti procedure prelaska granice i da teretna vozila prolaze bez vaganja, što će smanjiti gužve na prelazu Gradiška.

SMANJITI GUŽVE Predstavnici iz BiH i Hrvatske zaključili da je važno olakšati procedure prelaska granice
Foto:Milan Pilipović/RAS Srbija

Ako nove mjere ne pokažu bolje rezultate, biće donesene nove mjere prema dogovoru i uz intenzivnu saradnju i komunikaciju, da bi se nesmetano olakšao promet na graničnim prelazima – saopšteno je iz Granične policije BiH.

U saopštenju se dodaje da će Granična policija BiH i MUP Republike Srpske pokušati kroz kontrolu usmjeravati da teretna vozila ne idu na prelaz Gradiška, nego da koriste i druge granične prelaze.

Uvidom u raspoloživu dokumentaciju, utvrđeno je da je više od 15 odsto teretnih vozila koristilo pomenuti prelaz, a da nije bilo potrebe da idu tim pravcem i tako stvaraju ogromne gužve.

Pročitajte još

Granična policija BiH svakodnevno upozorava i ponovno apeluje na sve vozače teretnih vozila koji idu u Hrvatsku, a ne trebaju fitosanitarni pregled, da koriste druge granične prelaze kako se ne bi stvarale bespotrebno ogromne kilometarske gužve i višečasovna čekanja.

Na sastanku su bili načelnik Terenske kancelarije Sjeverozapad Suad Kasupović i komandir za podršku i kontrolu Stjepan Skoko, a sa hrvatske strane zamjenik glavnog direktora MUP-a Hrvatske Jozo Šuker.