Politika

Smeta im KLEPTOKRATIJA: Komisija za borbu protiv korupcije traži promjenu naziva

Komisija za borbu protiv korupcije i kleptokratije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH uputiće prijedlog izmjena Poslovnika ovog doma kojim je, između ostalog, predviđeno da se iz naziva Komisije briše termin "kleptokratija".

sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine
FOTO: FENA/ALMIR RAZIĆ

Predsjedavajući Komisije Branislav Borenović rekao je da se izmjene odnose i na sadržaj rada Komisije po Poslovniku Predstavničkog doma.

Predložili smo da se u svim članovima briše riječ “kleptokratije”, osim u jednom gdje se navode sukob interesa i drugi oblici koruptivnih djelovanja. Tu je taj termin ostavljen kako ne bi bio potpuno eliminisan iz teksta Poslovnika – rekao je Borenović tokom diskusije o ovoj tački dnevnog reda.

Komisija je donijela odluku da od Agencije za javne nabavke BiH i Kancelarije za razmatranje žalbi zatraži da dostave izvještaje o dosadašnjim iskustvima, preduzetim aktivnostima i postignutim rezultatima u oblasti borbe protiv korupcije.

Pročitajte još

Članovi Komisije razmatrali su pristigle materijale i informacije koje su u prethodnom periodu zatražene od različitih institucija u BiH sa čijim predstavnicima su najavili sastanke.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije