Banjaluka

Šmit se zahvalio Stanivukoviću "Hvala na prilici da dođem u Banjaluku, glavni grad Republike Srpske" (VIDEO, FOTO)

Ohrabrujuće je vidjeti mlađe generacije kako ulaze u političku arenu i preuzimaju odgovornost za svoju budućnost, rekao je Kristijan Šmit nakon današnjeg sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke.

Šmit se zahvalio Stanivukoviću "Hvala na prilici da dođem u Banjaluku, glavni grad Republike Srpske" (VIDEO, FOTO)
FOTO: ATV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Zahvalan sam Stanivukoviću što me doveo u Banjaluku i što mi je dao mogućnost da se uvjerim u razvoj ovog važnog grada u BiH. Obećao sam da ću doći ponovo. Ovdje nisam zbog sebe nego zbog ljudi – rekao je Šmit kratko, ističući ponovo svoju zahvalnost gradonačelniku Banjaluke.

Zanimljivo, visoki predstavnik u BiH je, Banjaluku nazvao glavnim gradom Republike Srpske, prenosi N1.

Nakon sastanka Stanivuković i Šmit su prošetali Banjalukom, a zadržali su se i kod spomenika 12 banjalučkih beba, koje su stradale zbog nedostatka kisenika tokom rata u BiH.

Pročitajte još

Ovo je prvi zvanični dolazak Šmita u Banjaluku.

Treba podsjetiti da vlast u Republici Srpskoj ne priznaje Šmita za visokog predstavnika u BiH jer nije imenovan u Savjetu bezbjednosti.

Inače, Šmit je drugi visoki predstavnik, čija verifikacija nije bila u SB. Prije njega bio je to, takođe njemački diplomata, Kristijan Švarc Šiling.

Šmit je nedavno podnio izvještaj u Savjetu bezbijednosti, gdje je među pozitivnim primjerima u BiH naveo i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Prihvati notifikacije