Sudbine

"Smrt kuca na vrata" Majkl Foks se dugo bori sa teškom bolešću, a u posljednje vrijeme zdravstveno stanje je sve teže

Majkl Foks se više od 30 godina bori sa Parkinsonovom bolešću, a u posljednje vrijeme mu se zdravstveno stanje pogoršalo pa je primoran da se kreće uz pomoć invalidskih kolica.

"Smrt kuca na vrata" Majkl Foks se dugo bori sa teškom bolešću, a u posljednje vrijeme zdravstveno stanje je sve teže
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Zvijezda filmskog serijala ‘Povratak u budućnost’ dao je intervju za emisiju CBS emisiju ‘Sunday Morning’ i priznao koliko mu je teško.

-Neću dočekati 80. Godinu – rekao je glumac i dodao:

– Da, smrt kuca na vrata. Neću lagati. Postaje teško, postaje sve teže. Svaki dan je sve teže – ispričao je Majkl novinarki Džejn Pauli. 

Potom je otkrio da je imao operaciju uklanjanja benignog tumora na kičmi, no zahvat mu je ‘poremetio’ hodanje pa je počeo da ‘lomi’ i druge dijelove tijela, uključujući ruku, lakat, lice i šaku. Objasnio je kako je ‘veliki ubica’ Parkinsonove bolesti padanje, a mogu biti i problemi sa žvakanjem hrane i upala pluća.

Pročitajte još

– Ne umire se od Parkinsonove bolesti. Umire se s Parkinsonovom bolešću. Tako, da, razmišljao sam o smrtnosti ove bolesti – ispričao je Foks. Majklu su doktori postavili dijagnozu kada je imao 29 godina i tada je pokrenuo fondaciju, radio na filmskim i televizijskim projektima i bio je posvećen porodici. Glumac je uvijek nalazio snagu i u svojoj supruzi i koleginici Trejsi Polan (62) kojom se oženio 1988. te imaju bliznakinje Akvinu i Šajler i kćerku Esmu i sina Sama.

– Trejsi i djeca su nevjerovatni. Znam da zvuči dosadno, zvuči kao bajka, ali u braku smo 30 i nešto godina, tako da smo očito nešto dobro otkrili – rekao je Foks, prenosi Story.hr..

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije